Op jacht naar de schat in je eigen huis met Cocolino
Laatst las ik iets over een speurtocht in eigen huis. Dat klonk ideaal! In deze tijd komen we bijna nergens, dus laten we het thuis dan maar een beetje spannend maken. Je kunt de speurtocht in huis uitzetten, buiten of een combinatie ervan. Dat moest mij wel lukken!
Ik kon online kiezen uit verschillende speurtochten en besloot voor de leeftijdscategorie 4-6 jaar te gaan. Op koningsdag was het dan eindelijk zo ver en ik vertelde de kindjes over de speurtocht.

Op jacht naar de schat in je eigen huis met Cocolino, ze stonden te springen!

Op jacht naar de schat in je eigen huis met Cocolino

Inhoud:

Allereerst heb ik het speurtocht pakket gedownload en het was een flinke stapel, super leuk! Natuurlijk vind je er alles wat je nodig hebt om de speurtocht voor te bereiden, uit te voeren en zelfs een oorkonde voor de kindjes om aan het einde te geven.

De gestolen kokosnoot:

Het verhaal is duidelijk, er is een kokosnoot verdwenen! De dieren willen deze graag terug en roepen hulp in. Gelukkig willen de kinderen maar al te graag helpen en gaan ze op zoek naar de dader. Want wie o wie heeft de kokosnoot toch meegenomen?? Van het spel werd ik direct enthousiast en ik wachtte de perfecte gelegenheid af om het uit te voeren met de kindjes.

De schat

De schat:

De speurtocht is afgelopen wanneer de kinderen de schat gevonden hebben. Dat is dan ook het enige wat je zelf nog nodig hebt, er zit namelijk geen schat bij de speurtocht. Dit kan van alles zijn, ik koos ervoor om een doos ijsjes te verstoppen en een vakantie tasje. De tasjes lagen er al en het doos met ijs liet ik mijn man nog even droppen terwijl ze druk aan het zoeken waren op het einde. Gelukkig hadden ze niks in de gaten, missie geslaagd!

Hoe speel je het:

De speurtocht bevat 5 raadsels en 2 groepsspelletjes. In de spelomschrijving vind je 5 groepsspelletjes waar je uit kunt kiezen. Allereerst verspreid je de raadsels en de schat en je schrijft de plek op waar je deze hebt verstopt. Er zit een speciaal Organisatieblad in het pakket waar je alles overzichtelijk kan opschrijven. Ook schrijf je daar de cryptische omschrijving op want je zegt natuurlijk niet dat het raadsel in de tuin ligt, neeee je beschrijft de plek. Zo had ik een raadsel op de achterdeur geplakt en vertelde ze dat het raadsel verborgen was, op de plek die ze altijd vergaten dicht te doen. Is net wat leuker dat gewoon de achterdeur. In het pakket staan ook wat leuke voorbeelden voor de omschrijving hiervan.

Wanneer je alles hebt verstopt kun je de kinderen erbij roepen en aan de slag gaan. Je legt het verhaal uit en vraagt ze of ze willen helpen. Natuurlijk willen ze dit maar al te graag. Na 2 raadsels volgt een groepsspelletje. Vanwege de koningsdag combineerde ik dit met spelletjes in de tuin.

Groepsspelletjes:

Zo koos ik o.a. voor het spel “Alle dieren zijn anders”. De muziek gaat aan en de kindjes mogen dansen. Stopt de muziek, dan moet er een opdracht worden uitgevoerd. Zo liet ik ze leuke spelletjes doen, het was een spelletjes parcours in het klein.
* Waneer je een spijkerbroek aan hebt moet je ring werpen.
* Heb je een strik in je haren? Dan is het tijd om touwtje te springen.
* Alle kindjes onder de 8 jaar moeten skippyballen
De muziek start weer en er werd weer gedanst en gewacht op de volgende opdracht en wie deze mocht uitvoeren. Het was een grote hit!

Wat je moet weten:

Voor het spel staat ongeveer 30-60 minuten. Je kunt dit zelf rekken door de groepsspelletjes wat uitgebreider te maken. De raadsels zijn namelijk vrij snel opgelost, dus de tijd zit hem in het zoeken en het spelen van de spelletjes. Van begin tot eind duurde het bij ons zo’n 40 minuten.

Deze speurtocht leent zich ideaal voor kinderfeestjes. Laat de kinderen zich lekker uitleven en plaats in de schat wat lekkers voor iedereen om te delen. Een leuke binnenkomer voor iedereen. Extra spelletjes toevoegen tussen de raadsels is natuurlijk ook mogelijk.

Het word vanuit Cocolino aangeraden om dit spel met maximaal 7 kinderen te spelen, anders word de groep te groot en is het lastig om iedereen erbij te betrekken. Je kunt natuurlijk ook 2 groepjes naast elkaar laten spelen wanneer je met meer bent. Dan heb je alleen wel 2 setjes van alles nodig en extra verstopplekken. Maar dat is natuurlijk geen ramp en prima te regelen aangezien je het dan gewoon dubbel uitprint.

Op jacht naar de schat in je eigen huis met Cocolino
Voor alle 3 een oorkonde!

Ons oordeel:

Mijn kinderen zijn enorm dol op speurtochten dus op jacht naar de schat in je eigen huis met Cocolino was hier dan ook een echte hit! Omdat we nergens naar toe kunnen nu was het leuk om even gezellig een spel samen te doen, even anders dan anders. Fijn aan dit spel is dat je dit spel ook binnen kan spelen, zeker in deze tijd. Zo kun je dit spel ook inzetten wanneer je in quarantaine zit en geen kant op kan. Door de wijk lopen met een kinderfeestje of gewoon zomaar, alles kan. Er is geen speciale reden voor nodig om een leuk spel te spelen natuurlijk, je bent hier helemaal vrij in. Het spel is een rode draad en jij kunt er zelf een extra invulling aan geven.

Hebben jullie thuis wel eens een speurtocht gedaan?