Tulpen bekijken in Goeree-Overflakkee

Elk jaar verwonder ik mezelf er weer over, die prachtige tulpenvelden. Oud collega’s van mij maken altijd grapjes zodra het seizoen weer begint. Je ziet namelijk vanzelf weer overal diezelfde foto’s opduiken in de tijdlijn, namelijk blije mensen in gekleurde tulpenvelden. Maar echt, ik hou ervan! Cliche of niet. Helaas zijn we vorig jaar niet geweest omdat dit enorm ontmoedigd werd toen. Maar dit jaar moest en zou ik er weer naar toe. De kindjes zijn ook dol op bloemen, dus we stapten op een vrije dag in de auto en voila, de volgende plaatjes volgden!

Tulpen bekijken in Goeree-Overflakkee

Tulpen luiden het voorjaar prachtig in. Het geeft zo’n mooi beeld! Echt een plaatje. Daarnaast kunnen tulpen overal wel bloeien, in je eigen tuin of op een grasveldje. Maar wat ik het liefste zie is zo, op mega uitgestrekte velden. Prachtig toch?
Deze plaatjes schoten wij bij Middelharnis, in Goeree-Overflakkee. Toen ik ze deelden op mijn social media heb ik deze vraag enorm vaak gehad. Dus ik besloot er maar een blog aan te wijden.
Je kunt er allerlei verschillende kleuren velden in de buurt vinden, maar aangezien wij een dame hadden met een hele sterke voorkeur bleef het bij ons bij roze. Ook de jongens waren het er gelukkig mee eens, dat scheelde weer. Het was er ook nog eens heerlijk rustig, dus zeker geen verkeerde keuze dit! Ideaal. Niemand die in de paden ons tegemoed liep, toch wel erg fijn.

Veilig voor de tulpen

Het pad is hier gelukkig wel vrij breed, dus we hoefden ons geen zorgen te maken dat ze de tulpen per ongeluk zouden pletten. Aangezien ze flink aan het rennen waren, was dit anders zeker wel lastig geweest. Maar nu was het prima te doen, zelfs met 2 kindjes naast elkaar! Natuurlijk namen we ook nog even de tijd voor een gezinsfoto. Aangezien het een racedag was, waren we gezellig als ANWB familie gekleed in dezelfde shirtjes, hahaha.. #TeamLewis

Typisch Hollands

Toch wel echt een Hollands hoogtepuntje natuurlijk hè, die tulpenvelden. Dit moet je dus echt wel gezien hebben vind ik. When je hebt geen tulpenveld foto als Nederlande, dat kan toch gewoon niet. Ze zijn beroemd over de hele wereld en een groot export product.

Wanneer kun je ze zien?

Ongeveer in de 2e week van april is de beste tijd. Dan komen de tulpen mooi tot bloei.
Dit jaar staan ze in bloei t/m 9 mei, dus je hebt nog even de kans om ze te bezichtigen!

Drukte

Op Flakkee vind ik het altijd minder druk dan dat ik op de plaatjes van de Bollenstreek zie. Hier rij ik gewoon rustig rond, op zoek naar een mooi plekje, sommige jaren ga ik verschillende kleurtjes af. Geeft direct een leuk effect aan je foto’s!

Tulpen bekijken doe ik dus het liefst in Goeree-Overflakkee. Natuurlijk zijn er veel meer plekken waar je deze waanzinnig mooie plekjes kunt vinden. Waar is jouw favoriete tulpen hotspot? En voor welke kleur kies jij?

Oh en binnenkort is er nog een leuk uitje beschikbaar, ze gaan namelijk bijna open! Waar ik het over heb? Het aardbeienterras. Tijd voor een nieuwe review.