Paw Patrol, echt we kijken er al vele jaren naar. Ieder kind bij ons is er dol op en we hebben er dan ook ongelofelijk veel van in huis staan. Het liedje kan ik uit mijn hoofd zingen, de meeste afleveringen ken ik uit mijn hoofd en alle hoofdrolspelers hebben we als knuffel in huis staan.. Aangezien we hier dol zijn op spelletjes, lees ikzelf en de kids ook, vonden we het helemaal geen probleem om Paw Patrol Junior Doolhof van Ravensburger uit te proberen! Benieuwd of het een topper is voor in de zak of onder de boom? Lees dan snel verder!

Inhoud

1 spelbord, 17 doolhofkaarten,12 ronde kaartjes met figuurtjes en 4 speelfiguren (Marshall, Chase, Skye en Rubble).

Voor wie?

Het spel is bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar. Ik denk ook wel dat  dat ongeveer de leeftijd is van de kindjes die deze welbekende serie volgen, wellicht vanaf 3 jaar dat het ook nog wel goed te doen is. Je kunt het spel namelijk makkelijker maken zodat kleinere kindjes ook al mee kunnen spelen. Het spel is met minimaal 2 personen te spelen en maximaal 4.

Ravensburger

Ravensburger ken ik van vroeger vooral van hun puzzels, maar oh wat hebben ze een enorm uitgebrede collectie geweldige producten. Zo zijn we ook helemaal weg van Tiptoi. Vanaf 1884 bestaat het bedrijf al dus ze hebben enorm veel ervaring en weten precies wat ze op de markt moeten brengen. Met het Paw Patrol spel hebben ze dan ook echt weer een topper in handen!

Het bord klaarzetten

Op het spelbord zitten al een aantal vakjes vast, daarnaast zijn er 17 losse doolhof kaartjes. Deze moeten geschud worden en dan verdeeld worden over het bord. Zo krijg je een volledig gevuld spelbord en hou je 1 kaart over. Dit kaartje word gebruikt om te schuiven.
Wij begonnen met een makkelijke versie, op 4 kaartjes staat een kruispunt, deze hebben wij alle 4 ingezet waardoor je veel makkelijker de weg kunt volgen. De ronde kaartjes met figuren besloten wij op 1 stapel in het midden te leggen zodat we allemaal dezelfde kaartjes gebruikten.

Let the games begin

De jongste speler begint, dus Bentley ging van start. Als eerste moest hij naar Zuma, dit stond op het eerste kaartje namelijk. Doordat er zoveel kruispunten op het spelbord lagen, was dit zeer eenvoudig en was hij er in een mum van tijd. De hele stapel was meteen weg. Tijd om het iets moeilijker te maken dus. We besloten het spelbord nog even hetzelfde te houden, maar dan de kaartjes per persoon te verdelen. Dit was al iets moeilijker, aangezien je nu elkaar een beetje kunt dwarsbomen. Het kaartje schuiven op een plek waar jij geen last ervan hebt, maar de ander wel. Super leuk natuurlijk!

Moeilijker

Zoals ik al vertelde kun je het spel op een makkelijke en een moeilijke manier spelen. Dit kan simpelweg door de kruispunt kaarten om te draaien naar gewone kaarten. Met een kruispunt heb je namelijk altijd wel aansluiting, maar met een gewone kaart word het al lastiger. Dit maakt het voor iets grotere kinderen ook leuk om mee te spelen, zo verteld mijn dochter Macy dit aan haar broertje.

Wanneer win je?

Je wint wanneer je alle figuurtjes gevonden hebt, als eerste natuurlijk. Wanneer je de makkelijk e versie speelt en de meeste figuurtjes hebt gevonden van de stapel, of de moeilijke versie en je als eerste je eigen stapel hebt weggespeeld. Beide zorgen voor winst in dit spel. Elk potje duurt ongeveer zo’n 15 minuten.


Educatief

Wat ik zelf altijd erg leuk vind om te zien is hoe slim de kinderen nu eigenlijk zijn. Echt een denkspel dit. Hoe berekend ze hun stappen maken naar de speelfiguren, hoe ze elkaar dwarsbomen door de weg te versperren en dan genieten van het feit dat hun plan ook echt werkt. Zo leuk om te zien wat er in hun koppies allemaal omgaat. Ze zijn namelijk altijd slimmer dan ik denk, daarom win ik nooit! Maar dan ook echt nooit met zulke spellen. Vroeger won Macy altijd, maar tegenwoordig is Bentley zo berekenend dat hij meestal met de winst ervandoor gaat. Blij dat hij dan is!

Ons oordeel

Of Paw Patrol Junior Doolhof van Ravensburger een aanrader is?
Alleen Paw patrol was al voldoende om ons over de streep te krijgen! Ze zijn er dol op, zelfs Harvey. Ik denk dat we dit spel echt nog wel heeeeel vaak gaan spelen, aangezien Harvey er vanzelf ook in mee gaat draaien. De afgelopen maand staat hij met enige regelmaat op tafel, dus dit zetten we gewoon lekker door. Een super leuk spel om te spelen op een regenachtige dag of gewoon als gezellig momentje samen. Zeker een aanrader en echt een cadautip voor de feestdagen! Aangezien je het in moeilijkheidsgraad kunt aanpassen is het echt een spel wat mee groeit. De regels zijn simpel en ze gaan er echt bij nadenken, leerzaam dus ook nog!