We boffen in Nederland de laatste tijd met al die mooie zomerse dagen, maar eerlijk is eerlijk er zitten ook genoeg dagen bij waarbij ik het liefst onder een dekentje kruip. Op die dagen zullen we ons toch echt binnen moeten vermaken. Aangezien we niet veel ruimte hebben hier is een compact spel ontzettend fijn natuurlijk! Bij ons thuis zijn we dol op spelletjes en wij hebben een nieuw spel ontdekt wat ik graag met jullie wil delen. Het is namelijk een escaperoom avontuur speciaal voor het hele gezin!
En het leuke is dat jij hier ook kans op kan maken, want ik mag het delen met 1 van jullie.

Circus Pief Paf:

In het Circus Pief Paf zijn 2 grappige clowntjes, namelijk Frappie & Grappie. Zij halen de gekste streken uit en daarom heeft de circus directeur dringend hulp nodig. De kaartjes voor het circus zijn namelijk in een kluis opgeborgen en het is onze taak om deze te openen. Anders kan er niemand meer van het circus genieten. De kluis kun je alleen open maken door een speciale code te kraken. Hiervoor moet je allerlei opdrachten uitvoere dus alle clownsneuzen dezelfde kant op en ga samen aan de slag!

Inhoud:

Wij kregen het spel thuisgestuurd en in onze envelop zat een duidelijke uitleg, een verhaaltje, een antwoordenvel, 5 spelletjes en een vel met de kluis.
Dit alles feestelijk verpakt natuurlijk!
Je kunt ervoor kiezen om het spel zelf uit te printen of het spel op te laten sturen.

Hoe speel je het:

Het spel begint met het lezen van een kort verhaaltje. Daarin word ook duidelijk wat er allemaal gebeuren moet. Frappie & Grappie hebben namelijk de boel een beetje op stelten gezet en jouw hulp is hard nodig! Door de spelletjes te spelen ontrafel je uiteindelijk de code die de circusdirecteur zo dringend hard nodig heeft.
Elk spelletje is op een andere manier opgezet en heeft ook weer andere kwaliteiten nodig. Zo word er gepuzzeld, worden er vraagstukken beantwoord, moet je logisch redeneren, word er gerekend en gelezen. Het is dus zeker een zeer educatief spel.
Wanneer je de 5 spelletjes voltooid hebt is het tijd om de code te kraken en mocht je deze denken te weten dan moet deze worden ingevoerd. Hiervoor ga je naar de aangegeven website en kan het tromgeroffel beginnen. Want dan krijg je te weten of de code wel of niet goed uitgevogeld is.

Wat je moet weten:

Het spel is gemaakt voor kinderen in de leeftijd 5-9jr.
De tekst is speciaal geschreven op AVI M4 zodat kinderen het makkelijk zelf kunnen lezen.
Het spel is in het Nederlands, Engels en Duits te spelen. Dit kun je zelf aangeven. Het spel speel je lekker binnen in je eigen huis, zonder computers maar gewoon op papier. Mocht je niet uit de spelletjes komen dan is er een website waar je hints kunt vinden. Qua totale speeltijd staat er 60-90 minuten speeltijd voor het Circus Pief Paf.

Ons oordeel:

Bij het lezen van het verhaal werden de kinderen al erg enthousiast. Puzzeltjes, spelletjes en dingen uitzoeken, dat vinden ze dan ook echt geweldig hier!
Ons spel duurde totaal 70 minuten omdat ik de kinderen lekker zelf alles heb laten uitknippen zodat het echt hun eigen spel was.
Ze probeerden het allemaal eerst zelf, maar ik keek natuurlijk wel mee of het allemaal goed ging. Zo merkte ik bij het spel met de dansmoves dat ik nog wat extra uitleg moest geven. Het verbaasde me wel enorm hoe goed ze uit alle opdrachten samen kwamen, het was heel leuk om te zien hoe ze samenwerkten. Wat ons betreft hadden er nog veel meer spelletjes mogen zijn, want ze genoten er echt enorm van. Zeker een aanrader dus!

Wat kun je winnen?

Jij kunt dit fantastische Circus Pief Paf escaperoom spel winnen! Heerlijk op een regenachtige dag, studiedag of in de vakantie. Echt eens wat anders dan een bordspel of achter de laptop of spelcomputer.

–> Hoe kun je winnen?

– Laat een reactie achter op mijn social media (instagram of facebook)
– Tag een vriend of vriendin die je dit spel ook gunt.
– Maandag 30 november maak ik de winnaar bekend op mijn social media