Het is alweer even geleden dat ik een update gaf over ons huis. Inmiddels is de oplevering alweer even geleden en wonen we in ons paleisje. Ik neem jullie graag mee in dit stukje van ons avontuur, tijd voor nieuwbouw update 4!

Overdracht

Nieuwbouw update 4 dus. Ik merkte dat ik ontzettend zenuwachtig was voor de overdracht. Wat als er iets mis was, wat als we er niet direct in konden? Zoveel spanning terwijl de dag zelf eigenlijk niets speciaals voorstelde. We liepen samen met iemand van de bouw en van vereniging eigen huis een rondje door het huis. Waar voorheen Joachim heel erg aan het opletten was, merkte ik dat ik nu juist bovenop de details zat. Elke kras in de vensterbank, in het kozijn en afwijking in de tegels melde ik keurig en werd opgeschreven.

Uitstel

Waar we eerst enorm gebrand waren op we moeten er nu direct in, merkten we al snel dat het met de kinderen absoluut niet handig was. Geen vloer, geen bedden, geen keuken en daarnaast elke dag klussers over de vloer die veel lawaai maken en je vooral niet in de weg moet lopen. Niet echt de beste omstandigheden natuurlijk. We besloten om de verhuizing nog even uit te stellen en aangezien mijn ouders net op vakantie gingen in de buurt, mochten we gezellig bij hun in het huisje blijven. Tot de vloer erin gegoten was en het huis echt bewoonbaar werd.

Aan de slag

Op zolder werd er direct hard gewerkt. Er kwamen dakramen in en er werden 2 slaapkamers gecreëerd zodat de mopjes elk hun eigen kamer zouden krijgen. Elke dag zagen we een grote verandering en waren regelmatig waren ze in hun kamers te vinden om vast te kijken hoe de meubels moesten komen te staan. Zo fijn om te zien dat ze het proces helemaal mee hebben gemaakt en zelf mee konden beslissen. Nu eindelijk op hun eigen plekje en ze konden niet wachten tot hun bed er eindelijk kwam te staan! Ook kwamen de zonnepanelen er natuurlijk op.

Slaapkamer

Onze slaapkamer is best groot, aangezien we beiden al heel lang een grote kledingkast wilden besloten we te gaan voor een inloopkast. Achter ons bed werd een muurtje gebouwd zodat er een aparte ruimte ontstond voor een inloopkast. Ideaal! Het muurtje laten stuken was nog een enorme klus, aangezien elke stukadoor vol zit tot kerst en ze niet staan te popelen om een kleine klus aan te nemen. Gelukkig kwam ik via via terecht bij iemand en was het eindresultaat fantastisch!

Stress

We wisten dat we de zolder zelf wilden verven. Maar we konden natuurlijk pas beginnen met verven als de klusjes op zolder afgemaakt waren. Met al het rondvliegend stof is verven onhandig. Toen vrijdag in de avond de laatste klus afgemaakt werd, konden wij eindelijk zelf aan de slag. Echter op die maandag zou de vloer gegoten worden en op zaterdag moest ik de hele dag werken. De garage stond nog vol met zooi voor de milieustraat, dus die moest ook nog worden weggereden. De platen op zolder stonden, maar moesten nog worden dichtgesmeerd en daarna in de voorstrijk en verven.

Man, man wat hebben we het onderschat zeg! We hebben uiteindelijk 2 dagen tot een uur of 3 doorgewerkt. Een enorme race tegen de klok, super dankbaar voor de oppas op de kindjes en het was een heftig weekend maar uiteindelijk was alles af! Oké, niet helemaal, de ruimte waar de wasmachine staat moest eigenlijk ook geverfd maar dat komt nog wel!

Vloer gieten

De datum voor de vloer stond dus al vast, dat was eigenlijk onze deadline. Die dag moest namelijk alles uit het huis gehaald worden, aangezien elke ruimte voorzien werd van een gietvloer. De stiekeme plekjes waren de badkamer en de schotten op zolder, die waren veilig om wat spulletjes weg te zetten. En natuurlijk kon het tuinset wat in de woonkamer stond lekker naar buiten. Scheelt weer! Wel merk ik dat we continu enorm veel zooi aan het verplaatsen zijn overal. Scheelt toch weer met verhuizen, je weet wat echt nodig is en wat niet.

Verhuizen

Over dat verhuizen, jeetje, dat blijft een onderneming. Zoveel zooi, echt waar haalden we het vandaan? Bizar gewoon. Het afgelopen jaar hebben we natuurlijk veel in de opslag gezet, ook onze garage stond nog vol met spulletjes en bij onze ouders lieten we ook zo nu en dan wat staan. Ik zal snel meer vertellen over de verhuizing en wat foto’s delen over de nieuwe inrichting in het huis! Aangezien de stukloop nu beneden weg is, is het nog even wachten op de bovenverdieping.. Dan kunnen we eindelijk foto’s maken met de vloer erop. Stuk leuker dan die witte stukloop. 😊


Na het klussen zijn we er samen even een avondje uit geweest, dat was hoognodig! Lekker een avondje niks doen en aandacht voor elkaar.

Weer een hele lap tekst, oeps! Zo enthousiast, dus genoeg letters.. Maar ik zal de rest bewaren voor een volgende blog. Dus dit was het weer voor nieuwbouw update 4. Tot snel!!