Dit jaar zijn er volgens mij meer autovakanties dan de voorgaande jaren. Tijd om eens op zoek te gaan naar wat vakantie vermaak. Het is soms namelijk een hele klus om je kinderen op de achterbank bezig te houden. Aangezien 8 uur snoepen geen optie is, ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Wat ik gevonden heb? Dit toffe spel, Noah’s Ark van SmartGames. Nu we een oplossing hebben voor de wagenziekte durf ik dit namelijk wel aan in de auto. Maar, wat is het nu eigenlijk?

Noah’s Ark van SmartGames

SmartGames is echt goed in het ontwikkelen van educatief speelgoed, simpel, maar uitgebreid en zeer compact.  Ze zijn dan ook wereldwijd de marktleider in logische denkspellen. Hun award winnende spellen zijn perfect voor spelers van alle leeftijden.
Doordat er gewerkt word met kwalitatieve materialen die lang meegaan, kan er eindeloos speelplezier worden gegarandeerd. Met zoveel verschillende opdrachten per spel kun je namelijk blijven spelen. Dit spel gaat over de Ark van Noach, het vervoeren van alle dieren in de grote Ark.

Hoe werkt het?

Het spel Noah’s Ark is verpakt als klein boekje en werkt heel simpel. Er zijn maar liefst 48 opdrachten in het boekje te vinden, achteraan vind je ook de antwoorden zodat je jezelf makkelijk kunt controleren.
Er zijn 10 dieren; 2 leeuwen, 2 zebra’s, 2 olifanten, 2 nijlaarden en 2 giraffen. De dieren gaan in paren in de ark, zoals het verhaal luid, dus ze moeten naast elkaar geplaatst worden. Ook mogen ze alleen met hun benen op de grond worden vervoerd, dus liggend plaatsen is niet toegestaan. Op elke puzzel is maar 1 juist antwoord. Super simpel toch?

Het begin is al gegeven, de rest moet je zelf nog invullen..

Wat je moet weten:

SmartGames zijn in principe spellen voor één speler maar dat betekent niet dat je de spellen alleen moet spelen. Samen spelen en samen nadenken is natuurlijk altijd gezellig. Zo kunnen de kinderen elkaar helpen, maar ook als ouder kun je je kindje helpen. De dieren “plak” je als magneetjes op het bord en zijn gemakkelijk te verschuiven. Ook ideaal voor in de auto dus, geen losvallende onderdelen. Ook heb je geen batterijen nodig om dit spel te spelen. De aanbevolen leeftijd is 5-7 jaar maar ik denk dat dit nog best wat langer leuk is qua leeftijd. Het blijft natuurlijk een uitdaging om alle dieren netjes erin te laten passen.

Ons oordeel

Macy is vooral heel erg enthousiast over educatieve spelletjes, bij Bentley begint dat de laatste tijd langzaamaan te komen. Hij vind het dan ook nog een beetje lastig, maar met wat hulp van zijn zus komt hij al aardig mee moet ik zeggen. Ik kan ze prima samen aan tafel zetten en dan zijn ze er lekker mee bezig. Noah’s Ark van SmartGames is voor mijn kinderen dan ook echt een leuke uitdaging waar ze zelf mee aan de slag kunnen. De ene de makkelijke opdrachten en de andere wat moeilijkere. Ideaal voor deze, helaas, regenachtige zomervakantie dagen.
Maar in de auto is hij ook gemakkelijk mee te nemen, dus op vakantie ideaal speelgoed. Past makkelijk in de tas, maakt geen geluid, is zelfs in de auto te gebruiken en ze zijn er echt wel even zoet mee. Zo ook mee naar een restaurant o.i.d.

Natuurlijk zijn er ook genoeg spelletjes te spelen in de auto zonder bordspel, lees hier meer over spelletjes voor onderweg. Weet je niet welk spelletje je moet kiezen bij welke leeftijd? Kijk dan eens hier!