nieuwbouwproject update 2
Onze 2e kijkersdag is inmiddels geweest en oh oh wat blijft het spannend. Wanneer krijgen we nun eindelijk die sleutel en hoe snel gaat het daarna allemaal verlopen? Er moet natuurlijk nog van alles gebeuren, dus voordat we daadwerkelijk echt alles kunnen gaan inrichten.. De 1e update is alweer een tijdje terug en er gebeurd natuurlijk van alles hier!

Tijd dus voor nieuwbouwproject update 2, ik klets je gezellig bij. Op de 2e kijkersdag lagen namelijk de buizen voor de vloerverwarming al door het huis. Het was dus even manoeuvreren door het huis maar wel een mooi gezicht. Het huis leek er ook een stuk groter door dan de keer ervoor. Ik heb namelijk totaal geen ruimtelijk inzicht, dus 6 of 8 meter, ik geloof je vaak helemaal. Zeker in zo’n kale ruimte, waar je geen aanknopingspunt hebt. Ik vraag me dan ook nog steeds af of alle meubels wel echt gaan passen in ons huis, vooral de eettafel! Maar manlief zegt van wel, dus ik vertrouw hem helemaal.. Of wacht, 99% dan, want je weet maar nooit he! 😊

Lekker shoppen

Wat ik nu dus echt enorm, maar dan ook mega mis is het samen door de meubelzaken kunnen lopen. Alles bekijken en op elkaar afstemmen. Lekker lunchen tussendoor, gewoon samen, alles bespreken en weer door naar de volgende serie winkels. Om nu overal een afspraak te maken met z’n tweeën zie ik gewoon niet zitten. Vaak slenter ik toch wel een paar uur door die zaak, dan weer naar een ander en oh wacht toch even terug. Dat gaat nu niet, dus met een half uur op de klok weet ik zeker dat het hem niet gaat worden. Toch maar online bekijken en vergelijken dus. Je zou er bijna chagrijnig van worden, lees deze dame word er dus enorm chagrijnig van inmiddels!

Schutting

Maar naast het afstemmen van ons interieur samen, hebben we ook met de buren te maken. Een schutting is namelijk toch wel iets wat handig is om samen met je buren af te stemmen. Wel een beetje lastig als je elkaar niet mag zien tijdens de kijkersdagen en je elkaar verder niet kent. Gelukkig is er inmiddels een groeps app en kunnen we hier gezellig kletsen over deze zaken.
Er zijn natuurlijk meerdere dingen die je gezamenlijk kunt regelen zoals zonnepanelen, altijd fijn die groepskorting waar mogelijk, dus dit proberen we dan maar op deze manier te ondervangen. Ook wel erg leuk, dat als er 1 van de buren is gaan kijken, ze er een foto indroppen en je weer even de updates ziet.

Wekelijks kijken

We proberen nu elke week of in ieder geval om de week even te gaan kijken bij de bouw. Ik merk toch wel dat vooral de oudste 2 er veel behoefte aan hebben. Hoe ziet het eruit nu? Hoelang duurt het nog? Het word nu toch wel een beetje te lang voor ze, dus door ze er op deze manier bij te betrekken krijgen ze er steeds meer een beeld van. Ik merk bij Macy dat ze dit dan altijd direct deelt tijdens haar online les met de juf, Bentley verteld alles in geuren en kleuren bij opa & oma. Op hun manier vinden ze het beide spannend en kunnen ze niet wachten tot het af is. Ik snap ze wel, ik ben inmiddels ook wel erg ongeduldig aan het worden!

Maar wanneer dan?

De definitieve datum hebben we dus nog niet. Balen, want dit is mega onhandig voor alles wat er nog moet gebeuren. Wanneer kunnen ze de dakramen plaatsen, verven, de vloer gieten en de keuken zetten? I don’t know.. Voor nu gaat alles nog maar even op de gok en hopen we dat onze tijdsplanning straks uitkomt. Totaal niet stressvol natuurlijk dit.
We zijn straks ook niet als eerste aan de beurt om de sleutel in ontvangst te nemen, dus we kunnen nog even spieken hoe het bij de eerste buren zal gaan. Altijd makkelijk 😊

nieuwbouwproject update 2

Tot die tijd wachten we enorm (on)geduldig af tot we dan eindelijk die brief krijgen.. De brief met de datum waar we nu (voor ons gevoel) al zo enorm lang naar uitkijken! Blijven we pinteresten naar leuke ideetjes en vooral maar even online kijken en shoppen. Zo langzamerhand het hele uitzetje maar bij elkaar zoeken zo.