moe, moeier, moeist

Afgelopen jaar heeft veel invloed op mijn leven gehad.. Misschien wel meer dan ik eigenlijk wilde toegeven. Steeds maar doorgaan en de rust niet kunnen/willen pakken omdat er zoveel te doen en te regelen was. Niet alleen privé maar ook op het werk. Het was ergens dan ook wel te verwachten dat ik in de afgelopen 3 weken daar een klap van zou krijgen.. Vermoeidheid, en hoe.. Laat naar bed gaan, niet goed voor mezelf zorgen, veel malen en bezig zijn.. Uiteindelijk merk je het toch wel, hoe zeker ik ook was dat dit mij niet zou overkomen. Dan kun je gezellig en positief blijven, verschuilen achter filters en een laagje make-up, doen alsof er helemaal niets aan de hand is.. Maar uiteindelijk win je daar helemaal niets mee. Dus hierbij mijn bekentenis, ik ben moe, moeier, moeist en daar ga ik wat aan doen!

Rust

Waarschijnlijk hebben jullie ook wel gemerkt dat het op mijn blog wat rustiger was, een vakantie break leek het wel. Nou ja, eigenlijk was dat het ook. Even quality time met het gezin waarvan ik van te voren niet inzag hoe erg dat nodig was. Maar het was onwijs fijn samen. Ook al zijn we niet op vakantie geweest, het was een super tijd samen. Er was balans in dagen weg, dagen thuis, samen kokkerellen en uit eten. Tijd samen, tijd met de kinderen apart en zelfs tijd met z’n tweetjes. De kinderen hadden een wenslijstje en bijna alles konden we van de lijst afstrepen. Het strand en zwemmen hebben we vandaag toevallig gedaan, doen gewoon net alsof het binnen de vakantie valt, aangezien het weer niet echt mee zat. Die tijd samen, het opladen was hard nodig. Maar dat mijn batterij zo leeg was, dat moet gewoon anders. 😊

Plannen

Daarom ga ik het vanaf nu anders doen. De kindjes gaan inmiddels weer naar school, groep 3 en groep 5, man man waar blijft de tijd. Des te meer reden om mezelf weer “back on track”  te krijgen en het goed te doen. Harvey gaat 1 ochtend in de week naar de peuterspeelzaal vanaf deze week. Hierdoor komt er dus al wel meer regelmaat en structuur. We hebben een family planner aangeschaft en we gaan gewoon wat meer plannen. Lekker burgerlijk de agenda bijhouden. Tijd voor elkaar, tijd voor het werk, maar ook voor mezelf. Een duidelijke planning bijhouden en deadlines stellen, want anders werkt het gewoon niet.

Back 2 basics

Na een jaar vol uitdagingen, onzekerheid, hard werken, merk ik dat de tijd voor mezelf er echt bij is ingeschoten. Ik denk altijd maar dat ik te weinig met de kinderen bezig ben, maar aan mezelf denk ik dan nooit. Overdag actief met werk, het huis, manlief en de kids, tijd voor mezelf willen hebben en daardoor laat gaan slapen omdat het eigenlijk niet meer in de dag past.. Dat werkt niet. Dus in de planning komt ook een moment voor mezelf. Gaan we ook met de boodschappen weer even wat strakker zitten. Met goede voeding zit ik gewoon echt beter in mijn vel, teveel suiker geeft juist minder energie. Wat extra sporten is niet alleen beter voor mijn lijf maar ook voor het leegmaken van mijn hoofd. Of dat nu dansen, hardlopen, boksen is of lekker skaten, dat maakt dan verder niet uit. Als het maar meer beweging is.

Selfcare

Tijdens de vakantie hebben we dan ook minder in huis gedaan dan we van te voren hadden bedacht. Juist omdat wat meer rust echt nodig was, even die rem erop. Even alles op een rijtje krijgen en prioriteiten bespreken. Ook voor de kinderen is het fijn, aangezien ik van mening ben dat zij hier enorm van gaan profiteren. Want iedereen weet dat wanneer je zelf goed in je vel zit en je goed voor jezelf zorgt, je nog beter voor een ander kan zorgen. Dus ik ga mijn eigen tips over selfcare nog eens even goed nalopen, mezelf eens even wat meer in de watten leggen en een schop onder mijn kont geven. Want werken aan jezelf, dat gaat niemand anders voor je doen.

Beetje eerlijkheid op je scherm is ook wel verhelderend toch? Nu ben ik wel heel benieuwd of er lezers zijn die dit gevoel herkennen. Ben jij ook moe, moeier, moeist? Laten we elkaar dan helpen. Wij vrouwen staan er toch om bekend om altijd op anderen te letten en op jezelf als laatste. Zeker wanneer er kinderen zijn, dan gaan die toch meestal wel voor.

moe, moeier, moeist

Nu moet ik mezelf ook echt even in de picture zetten. Zeker aangezien ik per oktober een nieuwe opleiding ga volgen, is dit echt een must. Maar daarover zal ik binnenkort meer delen.