Dag 2021, Hallo 2022.. Jeetje wat is het jaar weer voorbij gevlogen. Alweer zo’n bijzonder jaar vol restricties en vooral die nadruk op wat er allemaal niet mag. Maar waarom eigenlijk? Als ik er nu over nadenk is dat zo enorm zonde geweest. Dag 2021, Hallo 2022.
Het jaar waarin alles weer mogelijk is! Dat nieuwe boek, nieuwe hoofdstuk, nieuwe pagina omslaan hoe je het ook wil noemen.

Focus op het nieuwe

Ik schreef het op mijn social media ook al “The secret of change is to focus all your energy, not on fighting the old, but on building the new”.
Waar ik zo bezig was met het kijken wat niet mag, wat er allemaal weer dicht ging of wat niet meer mogelijk was. Zo zonde! Want het kost zoveel energie. Waarom niet jezelf richten op wat wel mag, waar je blij van word en waar je echt je energie uit kan halen? Want echt er kan genoeg! Mooie dromen laten uitkomen, mooie momenten maken..

Niet de mensen willen veranderen omdat het jou niet aanstaat, maar accepteren dat mensen anders denken en zijn. Ik hoef niet altijd overal iets van te vinden, soms zijn dingen ook gewoon zoals ze zijn en heb ik daar niets mee te maken. Ook dat gaat me zoveel energie schelen. Alles slurpt namelijk, terwijl het een pak van mijn schouders kan zijn als ik het gewoon lekker zo laat. Ik hoef de wereld om mij heen niet te veranderen, maar gewoon mezelf! Mijn instelling, mijn blik, mijn visie.. Dat is wat ik kan veranderen en dat is waar ik me op ga richten dit jaar.

Fit

Waar ik dus een enorme emotie eter ben kun je je voorstellen dat dat maatje 36 wat ik had, spontaan verdwenen is het afgelopen jaar. Die conditie waarbij 7,5 km hardlopen nog lukte? Ook die is weg. Ik voel me alles behalve fit en daar gaan we dit jaar eens lekker aan werken. En niet zoals die eerste week van januari en daarna niet meer.. Nope! Niks te veel te strak mezelf alles ontzeggen, gewoon gezond en meer bewegen. Op die manier hou ik het tenminste vol, want als ik niks meer mag en ik eet 1 stukje chocolade dan kun je me beter weg houden bij de supermarkt want dan koop ik alles op. Terwijl als ik mezelf zo nu en dan wat lekkers gun, zoals een normaal mens, dan is er niks aan de hand. Het zit vooral in die veeeeel teveel snackjes en dat minder bewegen.

Wandelen

De kinderen gaan vaak naar buiten om te fietsen, die oudste 2 dan, enorm genieten van de buitenlucht. Maar ik blijf dan vaak binnen of ga in de speeltuin zitten. Dus 0,0 beweging. Vorige week zijn we een paar keer gaan wandelen met z’n allen, dat was ontzettend fijn en meteen een dubbele klap. Het samen zijn en het in beweging zijn. Ideaal! Dat gaan we dus echt vaker doen. Ik kan wel zeggen het liefst elke dag, maar wij zijn gewoon geen typetjes die in de regen buiten lopen.. Dus we gaan voor minimaal 3x per week. Is ook goed.

Me time

Waar ik enorm hou van tijd voor mezelf en heel goed bezig was hiermee, is het de laatste weken enorm ingekakt. Geen uitgebreide douche meer, geen baddersessie, geen rustig boekje lezen of ontbijtmomentje voor mezelf. Nope, het zat er gewoon niet in. Maar is dat zo of wilde ik dat denken? Want als ik kijk naar hoeveel uur ik aan mijn telefoon besteed heb, dan schrik ik gewoon! Dus de tijd is er wel degelijk, alleen ik maak er geen gebruik van. Dat gaan we dus anders doen. Meer aan mezelf denken want als ik 1 ding heb geleerd is het dat ik als moeder gewoon onmisbaar ben. Klonk altijd heel gek, maar het is gewoon echt zo. Dus aan mezelf denken want dan ben ik veel leuker ook.

Minder online

Dit dus.. Het moeilijkste van allemaal. Elk vrij momentje betrap ik mezelf erop dat ik toch weer even een tijdlijn doorscroll, stories bekijk, dingen opzoek of wat dan ook. Veeeel te veel op de dag ben ik naa een schermpje aan het kijken, daar gaan we dus iets aan doen. Ik stel een vaste tijd in voor mezelf en we gaan dat tijdsbestek langzaam terugbrengen. Radicaal afkicken is namelijk niets voor mij, maar langzaam minderen dat moet lukken. Dus minder nutteloos scrollen en meer echt genieten.

Meer offline

Omdat ik zoveel online “leef” ben ik toch veel te weinig bezig met het genieten van alles om mij heen. Ik weet dat ik met Macy en Bentley altijd bezig was met lekker lezen samen en Harvey geef ik dit bijna niet mee. Dat moet dus echt anders. Ik ga leesmomentjes inlassen en in mijn vrije weekend een leuke grote activiteit inplannen met de kids.

Meer genieten

Boven alles, staat de liefde bovenaan. Ik wil meer genieten met elkaar. Dus daar maken we vandaag 3 januari dan ook een mooie start mee. Want als je op mijn social media kijkt, dan zie je waar wij vandaag zijn! Wij gaan lekker genietend het nieuwe jaar in.. Van elkaar, van dingen die wij leuk vinden en we maken het gezellig gewoon omdat het kan. Want voor ik het weet is het 2023 en dan krijg ik dit jaar niet meer terug. Dus ik ga er het allermooiste jaar van maken, elk jaar weer opnieuw. Niet met onzinnige voornemens omdat het maar moet en verwacht word.. Maar met realistische doelen omdat ik het echt wil. Dat lijkt me een stuk beter.

Dus dag 2021, Hallo 2022! Wat ga jij dit jaar anders doen?