Review Escape Room the Game van Identity Games

Het is al even een grote hit, de Escape Room. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog geen voet ergens heb binnen gezet. Hoewel ik het wel graag wil, want raadsels en puzzels oplossen vind ik echt ontzettend leuk. Ergens komt het er maar niet van. Toen ik dit spel mocht reviewen was ik dan ook direct enthousiast. Een pocket versie van een escape room, klinkt goed, maar is dat wel leuk?
Onze spellenkast bestaat voor het grootste deel uit spelletjes die we met de kinderen kunnen spelen, dus een volwassen spel ertussen kan zeker geen kwaad. Een echte win/winsituatie.  Tijd voor een review over Escape Room the Game van Identity Games. Lees je mee?

Escape Room the Game van Identity Games

Identity Games is een Nederlands spellenbedrijf, gevestigd in Rotterdam. Kijk, daar kan ik wat mee als geboren Rotterdammer. Ze ontwerpen spellen in vele uiteenlopende categorieën. Zo ken je wellicht de Nijntje stoelendans en verstoppertje, het poepspel en natuurlijk ook de Escape Room spellen. Dit keer geen uitgebreid bordspel maar een simpele pocket versie. Te spelen waar en wanneer jij wil.

 

Hoe werkt het?

“Je bent opgesloten en hebt 10 minuten de tijd om te bewijzen dat je het waard bent om vrijgelaten te worden. Laat zien dat je kunt presteren onder druk door rustig te blijven en de opdrachten te voltooien. Alleen dan laat hij je gaan!”

Het compacte doosje is gevuld met 24 dubbelzijdig bedrukte kaarten. In totaal zijn er dus 48 opdrachten. Ook zit er een antwoorden-decoder bij en een kaart met de spelregels erop. Zoals ik al vertelde, super compact dus.

Elk spel duurt 10 minuten, zet hiervoor bijv. een timer op je telefoon. De kaarten liggen op een stapel op tafel. Begin met de kaarten met de blauwe rand. Elke speler trekt een kaart en probeert deze op te lossen. Wanneer je het antwoord weet zeg je dit hardop. Met de antwoorden-decoder controleer je of je het goed hebt. Bij een goed antwoord leg je de kaart links van je, bij een fout antwoord komt hij rechts. Wanneer jij de vraag fout hebt mag je de kaart ook aan een andere speler geven om hem/haar een kans te geven.

Aan het einde van de 10 minuten is het de vraag wie de meeste kaarten aan de linkerkant heeft liggen, die heeft namelijk gewonnen!
Klaar? Draai de stapel dan om en speel nogmaals,gebruik de kaarten met de groene rand en je hebt meteen weer 24 nieuwe vragen.

Review Escape Room the Game van Identity Games

Wat je moet weten:

Dit spel is zo te spelen. Het is namelijk geen uitbreiding van het welbekende bordspel. Het doosje zelf steek je zo in je zak of tas en is leuk om mee te nemen op een avondje uit, dagje weg, vakantie of natuurlijk gewoon voor thuis. Doordat het maar 10 minuten van je tijd kost, bied het een prima afwisseling en blijft het leuk. Het word aangeraden om dit spel te spelen vanaf 16 jaar. Het is te spelen in groepsverband, tot 4 spelers, maar ook alleen. Wanneer je dit spel uithebt (alle 48 opdrachten klaar) is er ook een deel 2 beschikbaar, dus je kunt direct doorspelen.

Review Escape Room the Game van Identity Games

Ons oordeel

Het is zeker een gezellig spel om samen te spelen en inderdaad makkelijk mee te nemen. De raadsels zijn op verschillende vlakken ingedeeld en echte brainteasers. Het vraagt creativiteit want je moet echt even anders denken merkten wij. Heel erg leuk om zo even tussendoor te spelen. Wel merk ik dat ik echt te lang niet zulke raadsels heb opgelost en dat ik er echt even in moest komen. Je word er wel strijdlustig van, want ja, verliezen van mijn man daar hou ik niet van hoor! Het spel heeft een klein prijsje, dus is ook nog eens leuk om cadeau te geven.

Bij deze mijn Review over Escape Room the Game van Identity Games.
Kende jij dit spel al? Waarschijnlijk spelen we binnen een mum van tijd weer een kinderspel, dus we nemen het er nog even van!