meer gemak in de keuken met latalis

Naast schrijven heb ik nog een andere passie zoals jullie vast wel weten, namelijk eten. Niet alleen het opeten ervan maar het ook bereiden. In onze keuken is er recent van alles veranderd. Zo zijn we van gas naar keramisch koken gegaan en hebben we ons volledige pannenset moeten veranderen. Ook het servies was verouderd en natuurlijk de keuken zelf is compleet anders. Maar één ding was er nog niet veranderd, onze messen. Tijd om het gemak in de keuken met Latalis te ervaren.

meer gemak in de keuken met latalis

Snijden

Wie kookt, snijdt nu eenmaal veel. Groenten, vlees, vis, kruiden en zelfs brood. Voor alles is natuurlijk een ander mes te vinden, maar ik moet toegeven dat ik heel lang eigenwijs ben geweest. Ik had een aardappelschilmesje en deed hier werkelijk waar bijna alles mee. Belachelijk eigenlijk want dit alles behalve handig. Zelfs toen we een paar jaar terug een messen set bij elkaar spaarden met een zegeltjesactie pakte ik toch vaak nog uit gemak mijn vertrouwde mesje.

Latalis

Toen ik benaderd werd door Latalis voor een review van hun mes zei ik direct ja, dit was namelijk voor mij de uitgelezen kans om verplicht te snijden met een echt degelijk mes. En wow wat een verschil zeg. We hebben natuurlijk ons messen set wel maar ik merkte direct verschil. Het mes van Latalis snijdt als boter overal doorheen, ligt licht in je hand en ziet er prachtig uit. Elegant maar ook stoer, het past goed bij onze keuken vind ik zelf. Het mes word geleverd in een geschenkbox dus is ook nog eens leuk als cadeau te geven.

Koksmessen

De koksmessen van Latalis zijn dan ook gebaseerd op een eeuwenoud en bewezen Japanees ontwerp. Ik voel me nu echt een pro in de keuken wanneer ik bezig ben. Koken vind ik altijd leuk, maar dit maakt het nog een stukje leuker. Het snijden gaat gemakkelijker en sneller. Dat wil natuurlijk iedereen toch? Het mes heeft inkepingen in het lemmet. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het snijden niet een heel plak groenten meer aan je mes vasthoudt. Dat kennen we allemaal wel toch? Dit mes heeft dit dus niet, alles valt er direct af. Ideaal! Zo ga je nog sneller. Dus maak je een simpel soepje of een 3 sterren gerecht, dat maakt niet uit. Deze messen zijn namelijk voor zowel hobbyisten als professionals.

Latalis Pro koksmes

Het mes wat ik mocht testen is het Latalis Pro koksmes. Dit koksmes is geslepen uit roestvrijstaal met een hardheid van HRC 56. Geschikt voor het snijden van vlees, vis, fruit, groente, kaas en kruiden. Het vlijmscherp geslepen lemmet is maar liefst 20cm lang. Een allround koksmes voor perfect snijresultaat in de keuken, dat klinkt natuurlijk ideaal! Maar is dat het ook?

meer gemak in de keuken met latalis

De test

Om te testen heb ik verschillende ingrediënten uitgetest om te snijden. Van een aardappel tot een komkommer en een stukje vlees. Aangezien wij niet heel vaak vlees eten was dit natuurlijk wel weer even wennen. Ik merkte direct verschil, bij de aardappel vloog het mes er doorheen waar ik normaal toch wel een beetje kracht moet zetten. Zo ook het vlees. Vlees wat je makkelijk kunt snijden is toch een stuk aantrekkelijker dan dat je met geweld je stukje moet afsnijden. 😊 Bij de komkommer en ui merkte ik direct het gemak van het mes, het bleef absoluut niet plakken. Het valt er direct vanaf en je snijdt gewoon door. Het mes ligt goed in je hand, is niet zwaar of onhandig vast te pakken. Echt met recht een fijn mes voor in de keuken welke ik graag gebruik voor het bereiden van zowel maaltijden als een gezellige borrelplank.

Eerlijke prijs

Als ik denk aan professionele messen dan zie ik de prijs al snel oplopen. Fijn om te weten dat dit niet perse zo hoeft te zijn. De prijzen bij Latalis zijn namelijk goed betaalbaar, zeker als je kijkt naar de kwaliteit die je geleverd krijgt. Kijkend naar de tijd die het mij bespaard in de keuken, dan ben ik daar echt heel tevreden mee! Vanaf het eerste moment scherp en nog steeds na intensief gebruik. Daarnaast de prachtige uitstraling die het met zich mee brengt en de keuken weer naar een ander level brengt, dat is voor mij ook wat waard.

Welke messen gebruik jij in de keuken? Ervaar jij al het gemak in de keuken met Latalis? Ik ben benieuwd.
Let je op specifieke dingen, zo ja wat is voor jou echt een must in de keuken? Klets gezellig mee in de reacties.