In onze kring hoorden wij  laatst dat er iemand in verwachting is, hoe leuk! Natuurlijk ga ik dan meteen kijken naar leuke cadeautjes. Veeeel te vroeg maar ach, kijken is dan in ieder geval alweer geoorloofd hè. Harvey word alweer 2 jaar en er zijn inmiddels weer zoveel leuke nieuwe ontwikkelingen in baby speelgoedland. Tijd genoeg om alle leuke dingen te bekijken en te testen. Ik licht er graag één uit in mijn blog, namelijk de zachte piramide van Sophie de Giraf.

Sophie de Giraf

Sophie de Giraf herkennen jullie op mijn blog wellicht ook van het badspeelgoed. Naast badspeelgoed is er natuurlijk een hele uitgebreide collectie aan ander divers speelgoed. Zoals deze zachte piramide, welke zijn naam echt eer aan doet en serieus echt onwijs zacht is!

Zachte piramide

Het eerste wat ons opviel na het uitpakken is dat hij dus echt ontzettend zacht is. Zo fijn voor baby handjes en die van mama. Ik bleef er maar over aaien! De piramide heeft 3 verschillende maten ringen die je op elkaar kunt stapelen. Met als hoogtepunt natuurlijk bovenop het hoofdje van Sophie de Giraf. Toen ik hem liet zien werd Harvey direct blij: “Giraffff!!”. Hij straalde van oor tot oor en wilde hem niet meer loslaten. We kijken namelijk ook wel eens naar Sophie op Netflix, dus hij kent haar wel!

Ontdekken

De piramide heeft verschillende activiteiten om te ontdekken. Zo heeft elke ring een andere structuur, is er een ringelend belletje, kun je lekker knisperen en kunnen ze proberen te ringen weer op de toren te krijgen. De kleine ontdekkertjes kunnen zo hun lol op met vasthouden, knabbelen, schudden, bouwen en aaien. Baby’s kunnen hier namelijk prima zelf mee spelen. Dat geeft papa en mama even rust. De piramide is namelijk zacht genoeg om zelf vast te houden, weegt praktisch niets en trekt enorm aan vanwege de verschillende geluidjes die eruit komen.

Wasbaar

Oja en de oortjes van Sophie, daar kun je ook heerlijk op sabbelen ontdekten wij! Gelukkig kun je de piramide dan ook prima in de wasmachine mikken, dat vind ik zelf wel erg fijn. Bij Harvey was dit gelukkig niet het geval maar de oudste 2 hadden beiden reflux waardoor dagelijks al het speelgoed onder de terug gespuugde melk zat. Al snel lette ik dus extra op speelgoed wat in de wasmachine kan of prima tegen een sopje kan.

Allerkleintjes

Harvey word bijna 2 jaar en hij vind het nog prachtig om met Sophie te spelen! Wanneer je kleintje iets vast kan houden is dit eigenlijk al leuk speelgoed om te ontdekken. Met de zachte vrolijke kleurtjes valt hij zeker op. Doordat het zo afwisselend is, is er voor iedereen wel een uitdaging in te vinden. Tot 3 jaar word aangeraden en daar ben ik het wel mee eens. Tot die tijd geniet ik er nog even volop van!

Cadeautip

De piramide van Sophie de Giraf is leuk om te hebben maar ook ontzettend leuk om te geven, je kunt hem hier kopen.
Als kraamcadeautje vind ik dit dan ook zeker een geslaagd idee. Hier maak je elke mama (in spe) wel heel blij mee. Ook voor verjaardagen en de feestdagen is dit natuurlijk een goede tip!

Wat is jullie ultieme kraamcadeau tip wat betreft speelgoed?