Zoals jullie op mijn social media hebben kunnen zien stond ons huis te koop. Inmiddels is ons huis verkocht en kunnen wij op zoek naar een ander stekkie. Spannend! Nu word het steeds “echter” en vraag ik me steeds meer af hoe we dit voor elkaar gaan krijgen straks. Verhuizen met 3 kindjes. Overal waar ik kijk staat ons huis namelijk vol met spullen. Maar oké, rationeel denkend er verhuizen zoveel mensen met kinderen dus dit moet ons ook lukken toch? We gaan nu eerst terug naar de huizenjacht, want zonder nieuwe huis word het wel erg lastig allemaal. Het hoge woord is eruit: Yes, we mogen op huizenjacht!

Funda

Al lang voor dat ons huis te koop stond struinde ik wekelijks funda al af. Gewoon in een straal van 15km beetje huizen spotten. Ik vind het heel interessant om te zien hoe  mensen wonen en spiek graag even naar binnen. Er zijn ook zoveel verschillende woningen natuurlijk. Door een beetje te kijken naar van alles en nog wat kregen wij wel een indruk van wat wij wilden. Zo wisten we al van te voren dat als wij ooit zouden verhuizen, we niet meer voor een rijtjeshuis zouden kiezen. Het liefst vrijstaand, of dan wel een tweekapper of een hoekhuis. Verder zijn we vooral niet veeleisen hoor..😉

Binnen kijken

Toen wij ons huis te koop zette gaf de makelaar al aan dat het snel weg zou zijn omdat er nu veel vraag naar starterswoningen is. Wij maakten dus direct vol enthousiasme afspraken in de buurt om huizen te bezichtigen. Zo wisten we wat er ongeveer in de markt stond en waar we straks eventueel terecht konden. We keken naar vrijstaande huizen, maar merkten dat hier de ruimte in huis vaak beperkter is dan we zouden willen. Jaja luxe problemen ik weet het, maar ja als je eenmaal verhuist met kinderen moet het ook wel goed zijn vind ik. Niet dat we straks weer op huizenjacht moeten omdat het toch niet HET huis is. Ik blijf niet inpakken..

Bestaande bouw

Aan elk huis dat wij bezochten was er eigenlijk altijd wel iets niet naar onze smaak. De keuken of de badkamer zijn meestal nog wel zelf te regelen, maar als de koopsom dan al erg hoog ligt, vind ik het zonde om ook nog geld weg te gooien voor een verbouwing. Of er waren niet genoeg kamers, aangezien we 3 kinderen hebben is het minimale wel 4 kamers. Maar nog liever willen we er een kantoortje bij, dus komen we al uit op 5 kamers. Tsja, dan blijven er niet heel veel huizen over helaas.
Tot zover mijn Yes we mogen op huizenjacht gevoel..

Nieuwbouw

Aan nieuwbouw hadden wij allebei eigenlijk nog niet echt gedacht, maar toen er een folder binnen kwam van een nieuw project in de buurt keken we elkaar wel direct aan. Interessant! Niet veel later kwam ook mijn schoonvader met de folder binnen. Toen zijn we direct gaan kijken naar de omgeving waar het gebouwd zou gaan worden, heel mooi aan het strand en rustig. We zijn op gesprek geweest met de verkopende makelaar. Daarna nog wel 5x terug gereden naar de locatie maar al snel bleek ook dit toch niet compleet naar onze smaak. De omgeving was erg mooi, maar het huis toch net niet wat wij wilden. We moesten teveel consessies doen. Dus de huizenjacht vorderde nog niet echt..

Maar omdat onze aandacht nu getrokken was naar nieuwbouw keken we verder naar projecten en kwamen we op een ander project uit. Dus hop, weer de auto in en opnieuw de omgeving verkennen. Dit voelde direct goed, echt een nieuwe wijk, veel jonge gezinnen en toch dichtbij genoeg bij de school van de kindjes. Want die waren we niet van plan om van school te wisselen.

Keuze stress

Bij een eerste informatiegesprek bleek al snel dat als we in wilden stappen in dit project, het allemaal wel snel zou moeten gaan. De bouw zou namelijk snel starten, dus er is maar weinig tijd. Zonder getekende overeenkomsten mochten we gaan kijken voor verschillende opties in het huis. Wekelijks brachten we meerdere bezoekjes aan verschillende bedrijven voor badkamers/ keukens/ vloeren/ deuren/ stopcontacten positioneren/ overige constructies. We hebben echt van alles al bekeken en ons ook ingelezen. Man, man wat komt er veel bij kijken! Overal is zo belachelijk veel keuze in, niet normaal. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, dus we moeten wel oppassen dat je blijft opletten op je budget. Het moet straks natuurlijk nog wel maandelijks betaalbaar blijven.

Nieuwbouw avontuur

Zodra alles in orde is en we de contracten getekend hebben zal ons nieuwbouwavontuur dan echt gaan beginnen. Spannend! Heel benieuwd hoe dit allemaal gaat lopen en wat het uiteindelijk zal gaan worden.
Word het echt ons droompaleis of zullen we toch bepaalde consessies moeten maken uiteindelijk?
Volgen jullie ons avontuur mee en hebben jullie misschien nog tips of do’s en don’ts betreft een nieuwbouwhuis? Laat het me dan zeker weten! Ik zal onze ervaringen ook bijhouden en delen hier zodat ik straks anderen ook weer kan helpen. Sharing is caring natuurlijk he?!

Intussen zijn we natuurlijk ook lekker met de kindjes op pad geweest om er een goed balans in te houden. Zo waren we veel in het bos te vinden, leuke spelletjes voor kinderen in het bos kun je hier vinden.