Zoals jullie misschien wel weten inmidels zullen wij in vrij korte tijd niet 1 maar zelfs 2 keer verhuizen. Dit brengt een hoop extra inpak en regelwerk met zich mee. Maar hoe pakken we dit aan? We zitten er nog volop in maar ik vind het veel te leuk om jullie hierin mee te nemen. Maar om te kunnen verhuizen heb je natuurlijk woonruimte nodig. In deze blog zal ik mijn verhaal met jullie delen. Ga je mee op zoek naar tijdelijke woonruimte?

Waarom tijdelijke woonruimte

Omdat ons nieuwbouw paleis pas volgend jaar opgeleverd word en de koper van ons huis z.s.m. in ons huidige huis wil zat er voor ons niets anders op dan zoeken. Zoeken naar een tijdelijke woonruimte.
We keken eerst op internet naar huurwoningen, maar al snel kwamen we tot de conclusie dat de meeste huurhuizen een minimale huurperiode hebben van 12 maanden. Helaas pindakaas, zolang hebben we het huis niet nodig, dus deze optie viel al vrij snel af. Ook woningen waar nog geen vloeren o.i.d. inzaten vielen al af, want ik geef natuurlijk liever niets uit aan het leefbaar maken van een tijdelijke woonruimte.

#Durftevragen

Onder de hashtag #Durftevragen plaatste ik een oproep op mijn social media of er iemand in de buurt een tijdelijke woonruimte had of misschien iemand kende die dit verhuurt. Hier kwamen meerdere reacties op zoals vakantiehuisjes en huurhuizen van bekenden. Super lief! Maar helaas bleek dit allen geen passende optie te zijn. De huurhuizen waren al snel weer doorverhuurt en de vakantieparken die genoemd werden bleken niet voor het aantal maanden geschikt te zijn. Heel jammer.

Buren van je oude huis

Onze huidige buren gaan toevallig tegelijkertijd verhuizen. Zij huren dit huis op dit moment en dat hun huis nu te koop stond wist ik. Deze eigenaar heeft meerdere huizen in de buurt te huur.  Omdat we de eigenaar kennen besloten we contact op te nemen en te vragen of hij misschien een huisje te huur had. Dit bleek hij zeker te hebben, namelijk het huis van de buren. Hier hebben we lang en breed over nagedacht maar uiteindelijk toch besloten om dit niet te doen. Natuurlijk heeft het ontzettend veel voordelen, het verhuizen kan natuurlijk niet makkelijker. Maar toch leek het ons wel erg ongemakkelijk naast je oude huis wonen, dus hebben we besloten om dit toch maar niet te doen.


Vakantiewoning

Dus terug naar het concept vakantiewoning. Dit kreeg ik namelijk toch wel erg vaak te horen ineens. Ken je dat? Als je ergens mee bezig bent, dat spontaan iedereen in je buurt dit wel eens meegemaakt heeft? Nou dat dus. Iedereen die ik sprak had wel eens tijdelijk op een vakantiepark gewoond of kende wel iemand die dit meegemaakt had. Nooit geweten dat dit dus zo vaak voorkwam! Al met al kreeg ik een aantal keer hetzelfde park te horen, dus zijn we gaan informeren. Hoe meer we hoorden hoe beter het leek dus we zijn een keertje gaan kijken. Aangezien het er ook ontzettend leuk uitziet voor de kinderen, veel faciliteiten, hebben we besloten hier een optie op te nemen.

Verhuizing nummer 1

Omdat een verhuizing naar een vakantiepark eigenlijk vrij weinig inhoudt maakt dit het iets simpeler. We nemen onze eigen keukenspullen mee, jup die zitten er van het huisje wel in, maar met een man die smetvrees heeft gaan die eigen keukenspullen zelfs mee op vakantie. Daarnaast onze kleding, badkamer spulletjes, wat speelgoed en keukenvoorraad dat over is. De rest van de spullen kan weg of naar de opslag. IDEAAL! Zo kan ik eindelijk afscheid gaan nemen van mijn bank. De bank waarvan ik zei een nieuwe te kopen zodra Bentley 4 jaar werd. Maarja, toen werd Harvey geboren en ging dat hele plan niet door. Maar nu, nu kan hij lekker de deur uit. *whoopwhoop*.

Opslag

Het opslaan van de spullen is natuurlijk ook een ding, want ja waar ga je het allemaal laten? Gelukkig kunnen we het verdelen tussen familie en een opslagbox. Dat scheelt wel echt een heleboel. Alles wat uit elkaar kan aan kasten en bedden gaat natuurlijk uit elkaar zodat dit zo min mogelijk ruimte in zal nemen.

Het word natuurlijk nog een hele klus dat inpakken. We hebben al een hele goede start gemaakt maar met een gezin van 5 is er meeeeeer dan genoeg om in te pakken. Dus nog genoeg te werk te doen.

Zijn jullie al wel eens op zoek naar tijdelijke woonruimte geweest? Hoe hebben jullie dit toen aangepakt? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen. Deel je ze in de reacties?