5x Waarom klussende mannen eigenlijk helemaal niet zo handig zijn

Nu we inmiddels al 2 maanden de sleutel van ons nieuwe huis hebben weet ik alweer waarom ik zo ’n klussende man in huis eigenlijk helemaal niet zo handig vind. Begrijp me niet verkeerd, er moet zeker een heleboel gebeuren en dan is het fijn als hij het zelf kan. Maar ik hoop toch echt dat jullie wat puntjes van mijn lijstje herkennen. Hierbij mijn lijstje 5x Waarom klussende mannen eigenlijk helemaal niet zo handig zijn:

 1. Je bent altijd nodig
  Ze zeggen altijd dat ze het zelf kunnen hè, maar mijn ervaring is toch echt anders. Nee ze kunnen echt niet zonder je. Of jij nu de stofzuiger vasthoudt, het trapje, die ene schroef of de hamer uit de gereedschapskist mag plukken. Je helpt gewoon echt mee. Maar achteraf moet je wel trots op ze zijn dat ze het zo goed gefixt hebben. Ho ho wacht eens even, waar is mijn bedankje? Juist, ik was de perfecte hou-mijn-trapje-even-vast-assistente 😊Waarom klussende mannen eigenlijk helemaal niet zo handig zijn
 2. 99% transport, 1% werk
  Het kan toch niet zo zijn dat mijn man hier de enige in is he? Maar echt, als ik het aantal ritjes naar de bouwmarkt tel bij elke klus raak ik gewoon de tel kwijt. Oeps, toch een schroef te klein, oh wacht dat ene moertje heb ik toch niet. Of wat denk je van, oja dat zit er natuurlijk niet bij in de doos, dus dat moet ik nog even halen. Geen idee hoe, maar geen enkele klus word hier uitgevoerd zonder een ritje naar de bouwmarkt lijkt het wel. Het is zelfs zo erg dat ik twijfel of we niet stiekem aandelen hebben daar..
 3. Inspector Gadget
  Voor hij gaat beginnen met zijn klus zie ik hem 100x op en neer lopen, hij is altijd van alles kwijt. Verkeerd opgeborgen of weggelegd, ik ken het hoor.. Maar niet met gereedschap. Op de één of andere manier heb ik het altijd gevonden in de tijd dat hij onderweg is naar de bouwmarkt om een nieuwe te halen.. Zo zonde, want raad eens wie het vervolgens terug mag brengen? Juist, deze meid hier. We hebben genoeg dubbele dingen, dus hoppa weg ermee! Niet nodig, al dat gereedschap neemt namelijk veel te veel ruimte in beslag.
 4. Zwaar bepakt
  Voor een schroefje in de muur komt de mijne gerust aan met een auto vol gereedschapskisten, echt hoe dan??! De schroevendraaier uit die, de schroefjes uit die andere en zo’n plugje weer uit een 3e Want ja, welke maat heb je nodig he? Je neemt zeker meerdere schroefboren mee natuurlijk. Ik weet echt wel zeker dat die dingen beter georganiseerd kunnen worden hoor. Alleen ga ik er niet aan beginnen want hij geeft al aan dat als ik dat doe hij alles kwijt is. Gelukkig is hij dat nu niet! Hahahaha..

  5x Waarom klussende mannen eigenlijk helemaal niet zo handig zijn
  zie hier de benodigdheden om een zelfgemaakte lamp te monteren aan de wand, slechts 5 gereedschapskoffers!
 5. Rupsje Nooitgenoeg
  . Als ik die gereedschapskoffers zie dan denk ik hij heeft alles dubbel. Maar op de één of andere manier heeft hij altijd meer nodig? Laatst toch weer een extra schroefboor, want die andere was niet krachtig genoeg, of die verstekzaag want hij gaat ineens allemaal dingen zelf maken en dan is dat blijkbaar onmisbaar. Als we voor een schroefje gaan kijken in de bouwmarkt, dan ligt er altijd iets in de korting wat dan echt “een koopje” is en we moeten meenemen. Laten we even duidelijk maken dat zijn idee van een koopje in mijn ogen toch echt nog steeds een dure en onnodige uitgave is, maar oké. Ieder z’n hobby.

Bij deze mijn 5x Waarom klussende mannen eigenlijk helemaal niet zo handig zijn.

Maar eerlijk is eerlijk, als ik dan naar alle resultaten kijk, dan ziet het er wel heel mooi uit en ben ik er toch wel weer blij mee en zeer dankbaar voor. Ik zit absoluut niet in zo’n Help mijn man is klusser programma, dus daar mag ik dan ook wel weer heel erg blij mee zijn.
En lucky for me, de volgende generatie staat ook al klaar om mee te kijken en te leren.. Wellicht dat het bij hem wat beter gaat, hahaha!

5x Waarom klussende mannen eigenlijk helemaal niet zo handig zijn