Juf mama weer paraat

Zoals jullie al hebben kunnen lezen gaan bij ons de kinderen nog niet naar school deze week. We wachten het nog even af.. Dus pakten we de boekjes maar weer tevoorschijn om zelf aan de slag te gaan. Gelukkig hebben we nu wel wat ervaring en gaat het steeds makkelijker. We hoeven niet op tijd op te staan en hebben een flexibel rooster qua lessen. Zo kunnen we makkelijker inspelen op de behoefte bij de kindjes. De ene dag wat meer lezen, de andere wat meer rekenen en natuurlijk genoeg buitenspelen. Want zodra het mooi weer is zijn we na het huiswerk gewoon lekker in de tuin te vinden.

Sporten

Wel ben ikzelf deze week weer gaan sporten. Niet in de danszaal, maar buiten in de tuin van de dansschool. Gelukkig regende het niet en was het zonnetje af en toe aanwezig. Heerlijk zeg!! Wat was dat fijn. Netjes op de aangewezen plekken zodat er voldoende afstand was tussen iedereen. Zelf let ik wel op m’n afstand, dus ik durfde hier gewoon naar toe te gaan.

Toen de lessen gestopt waren hebben we thuis video’s gehad met alle dansjes. Die heb ik netjes elke week gedaan, maar toch net iets minder actief als in de groep, waar iedereen het ziet als je je inzet wat verminderd zegmaar. *betrapt!* 2 dagen later had ik dus nog spierpijn van alle squads en lunges..

Met vriendjes spelen

De kinderen missen hun vriendjes nu natuurlijk best wel, dus hebben we een aantal keer afgesproken buiten, zodat de kindjes toch samen kunnen spelen. Klinkt gek maar zelfs dat vind ik nog een klein beetje spannend. Alvast weer voorzichtig starten met sociale contacten en aftasten hoe dat nu gaat..
Als mama’s natuurlijk op gepaste afstand, maar toch wel fijn om weer even samen te kletsen zo. Als de kinderen dan samen aan het spelen en lachen zijn, is het net alsof er niets aan de hand is.. Even weg uit de realiteit bijna, ze gewoon laten genieten!

Wandelen

Omdat de kinderen zo’n plezier hebben in het wandelen buiten, proberen we dit wat vaker te doen. De ene keer met skates, de andere keer gewoon wandelend. We proberen dan rond de lunch of het avondeten te gaan, zodat het wat rustiger op straat is en we gewoon lekker een flink blokje kunnen wandelen. Even een frisse neus halen en wat extra stappen zetten voor de stappenteller, win/win voor iedereen.

Nieuwe dingen


Deze week probeerde ik voor het eerst wat nieuwe dingen uit op social media, ik plaatste stories op instagram met filmpjes van mezelf en de kinderen. Hier werd zeer positief op gereageerd, dus dat zal ik zeker blijven doen.
Daarnaast heb ik ook als gastblogger weer een nieuw aanbod gehad, super leuk en voel me heel vereerd. Dus ook hier zullen weer wat leuke nieuwe dingen in voorbij gaan komen. Iets wat ik onwijs leuk vind en wat ook ontzettend goed voelt.
Wel zeer benieuwd hoe ik dit ga inplannen, maarrrr, als je iets heel graag wilt dan moet het lukken toch?! Ik ga er in ieder geval voor.
Hopelijk gaan jullie lekker met mij mee blijven lezen 🙂

Kwetsbaar

Zoals jullie in mijn blogs deze week hebben kunnen lezen, ging het deze week over een erg persoonlijk onderwerp. Ik heb hier enorm veel mooie reacties op gehad, dus zeker een teken dat ik dit wat vaker kan gaan doen. Iets wat ik eerder nog eng vond, maar wat me nu positieve energie geeft omdat ik het van me af kan schrijven en er tegelijkertijd een ander mee kan helpen doordat ik mijn verhaal deel. Precies wat ik ervan gehoopt had.

Natuurlijk zal ik nog genoeg blijven delen over de knutsels, vakanties, uitjes en foodies.. Dat komt helemaal goed! Variatie hoort er natuurlijk bij en dat houdt het leuk. Over variatie gesproken, wat zouden jullie het leukst vinden om nog meer te lezen? Meer nieuwe knutsel ideetjes, nieuwe recepten, favoriete uitjes of juist iets persoonlijks?
Laat het me maar weten, dan lees je het vanzelf terug hier op ToddleCake 😊