Al een paar weken vraagt Macy mij om een parcours in de tuin weg te zetten. We hebben tussendoor veel leuke dingen gedaan, maar je raad het al, dat parcours hoorde nog niet bij het lijstje..
Dus ik ben van de week eens gaan nadenken wat ik dan precies voor parcours kon gaan maken. Ik weet dat ze beide dol zijn op opdrachten uitvoeren dus ik besloot de tuin vol te hangen met opdrachten, 9 stuks. Ze mochten de opdrachten door elkaar uitvoeren i.p.v. op volgorde, dat was natuurlijk spannend want welke opdracht doe je nu als eerste?? En wie mag de volgende kiezen.. Ze hebben er ontzettend veel lol mee gehad, dus ik deel deze opdrachten graag met jullie in de hoop dat jullie er net zo van gaan genieten!

1. Teken elkaar na

Ik heb stoepkrijt weggelegd en de kids mochten elkaar natekenen met het stoepkrijt. Ik had natuurlijk hele portretten verwacht maar helaas, op de muur kon je het ook niet heel goed zien moet ik zeggen. Maar ze hadden beiden een hoofd en iets van een lijf.. Maar ze waren er beide helemaal blij mee! Dus helemaal geslaagd deze opdracht.

Zo leuk bedacht van ze

2. Vrij spel

De kids mochten alles uit de tuin pakken wat ze wilden en ermee spelen, dus wat deden ze? Juist deze opdracht werd overgeslagen en ergens aan het einde gebruikten ze deze opdracht om eigen opdrachten te verzinnen. Ik vond het fantastisch!!

3. Stapel de bekers en maak een toren

Voor deze opdracht zette ik alle bekers weg die er in de speelbak staan en mochten ze zelf bepalen hoe ze deze wilden opstapelen. Serieuze strategie bepalingen hier hoor, hartstikke leuk om ze zo bezig te zien.

4. 10x springen * 10x opdrukken * 10x burpees * 10x knieën hoog

Omdat ze normaal veel sporten missen ze dat wel heel erg, dus ja, dit moest er natuurlijk wel bij! De opdracht werd nauwkeurig uitgevoerd en ze beoordeelden elkaar of het wel fanatiek genoeg ging, haha.

Welverdiende pauze

5. Pauze! Lust je een ijsje?

Hier werd natuurlijk geen nee tegen gezegd! Even afkoelen met een lekker ijsje, dat gaat er altijd wel in. Zeker met dit weer, de ideale dorstlesser.

6. Breng alle ballen naar de overkant

Omdat ze die ochtend alle ballen gedumpt hadden op  de trampoline, verzon ik een leuk spel eromheen om ze op te ruimen. Door wat matten onder de tafel te leggen en een soort “weg” te maken vanaf de trampoline, hadden ze ineens een route naar het schuurtje. Dus de opdracht werd een bal pakken van de trampoline, onder de tafel doorkruipen ermee en dan proberen te schieten in het schuurtje. Dit was natuurlijk een te gekke opdracht want ze wilden het zo snel mogelijk doen allemaal. Kijk die blije kindjes maar eens!

7. Volg de hinkelbaan

Eerst pak je de schep waar je een pittenzak inlegt. Die hou je vast terwijl je over de aangepaste hinkelbaan gaat, daarna spring je tussen de pionnen door, loop op je tenen op de cirkeltjes en vervolgens probeer je met de pittenzak de blikkentoren om te gooien. Deze opdracht werd nog wel een paar keer herhaald!

8. Doe de Pasapas

“We gaan van 10.. naar 9, we gaan van 8.. naar 7, we gaan van 6.. naar 5, we gaan van 4, naar 3 naar 2,1, GOOOO!!!” Ieder kind kent dit liedje toch wel inmiddels? Hier word hij nog regelmatig gedraaid dus het leek me het perfecte liedje voor de opdracht!
Lekker dansen samen was een goede afwisseling.

9. Spring op de trampoline! Laat je 5 beste trucs zien.

Deze opdracht is natuurlijk een opdracht waarvan ik wist dat ze het leuk zouden vinden. Ze zijn elke dag op de trampoline te vinden, proberen nieuwe trucjes uit en geven hele shows weg.
“Maar 5 trucjes mama? Mogen het er niet meer zijn??” Dus uiteindelijk heb ik weer de hele show bekeken van beide. Dat blijft ontzettend leuk om te zien, stiekem krijg ik er nooit genoeg van.

Alles staat al klaar voor morgen 🙂

Variaties
Aan het einde van de opdrachten hebben ze zelf nog wat opdrachten verzonnen; zoals de stoelendans! En de briefjes met opdrachten heeft Macy opnieuw geschreven, want morgen gaan ze samen weer opnieuw. Ze vonden het helemaal het einde en ik ben enorm benieuwd naar alle nieuwe opdrachten van Macy! Welke opdrachten kunnen jullie kinderen erbij verzinnen??