help mijn kinderen zijn verslaad aan verzamelen
Voordat je denkt dat we in zo’n hoarder huis leven, je weet wel zo’n huis waarbij je de deur opent en je een weg moet creëren door spullen opzij te duwen.. Zo erg is het gelukkig (nog). Maar elke keer als ik de kamers opruim, of nog erger, hun jassen.. Dan vind ik me toch een lading aan zooi. Ongelofelijk gewoon. Als ik het ene weggooi stapelt het andere zich op. Eigenlijk gewoon mission impossible om alles opgeruimd te houden, maar ach, je moet wat he.
                      De laatste vangst, van afgelopen weekend..

Help mijn kinderen zijn verslaafd aan verzamelen! Maar nu hoor ik  je denken, om wat voor spullen gaat het dan?
Echt, de meest nutteloze dingen veelal eigenlijk, als je het mij vraagt tenminste.

Steentjes

Gewoon steentjes, niet eens altijd hele speciale, of misschien zie ik het niet goed hoor. Maar gewoon op random plekken nemen ze steentjes mee en stoppen deze in hun zak. Laatst bracht ik de jas van Bentley naar mijn schoonvader zodat hij hem kon wassen. Haalde ik eerst 25 steentjes uit zijn zak, 25 gewoon, wat moet je ermee? Of, hoe kom je eraan? Maar dat was nog niet eens alles..

Takken

In de jaszak van Bentley zaten laatst dus ook gewoon takjes. Hele kleintjes, maar het waren wel takjes. Voorheen hadden we een takken stapel voor de deur van ons huis. Dan mocht hij ze daar allemaal wegleggen en eens in de zoveel tijd maakte ik dan voorzichtig ruimte voor nieuwe takjes door de oude een mooiere plek te geven. Namelijk in de GFT bak, bij hun andere vriendjes.

Stickers

Dit is Macy haar tik, die verzamelt namelijk stickers. Thuis hebben we er altijd een heleboel, maar degene die ze met name spaart zijn de stickers die ze op school krijgt of ergens anders. Dan denk je, dat valt toch wel mee met de hoeveelheid? Nou, niet echt.. Helaas heb ik er geen foto van gemaakt maar toen we haar kamer opruimden voor de verhuizing zaten er op de muur toch aardig wat exemplaren geplakt. Ik heb er nog een aantal bewaard en in haar persoonlijke boekjes gestopt, leuk voor later. Vooral de 20 bijna exact dezelfde unicorn stickers waren toch wel lastig uitzoeken hoor. Bentley heeft nu deze tic ook ontdekt en die betrapte ik laatst slapend met een sticker op zijn voorhoofd geplakt. Ik moest er hard om lachen maar heb hem toch maar even van z’n hoofd afgehaald voor de zekerheid.

Lege snoeppapiertjes

Deze fase is gelukkig alweer een tijdje voorbij. Geen idee hoe ze erbij kwamen maar er was een tijd dat ze alle glinsterende papiertjes van de grond af pakten en deze in hun jaszakken stopten. Waarom? Echt, geen flauw idee. Ik vind dit vooral mega vies, maar ach, wie ben ik.
Alleen degene die het vervolgens allemaal weer mag opruimen en mag vertellen dat de handjes weer opnieuw gewassen kunnen worden.

Knutselwerkjes

Zij noemen het dan knutselwerkjes maar soms zijn het gewoon wc rollen met een touwtje eraan. De leukste en meest innovatieve ontwerpen komen voorbij. Hartstikke leuk. Maar als je al 20 wc rol knutsels hebt, dan is dat soms wel even genoeg. Of wat denk je van al die tekeningen die vanuit school meekomen? Of voor elke kleurwedstrijd een tekening die toch te mooi is om in te leveren en liever op de tafel wil blijven liggen. En dan hebben we nog niet meegerekend dat zo nu en dan zelf ook lekker aan de knutsel gaan. Ik denk dat we in ons nieuwe huis gewoon een knutselkamer moeten aanleggen, dan hebben we er veel meer plek voor. Nu verdwijnt het namelijk allemaal, zo zonde natuurlijk he 😊

Help, mijn kinderen zijn verslaafd aan verzamelen
Wc rollen

Je snapt het he, voor al die knutsels met wc rollen zijn natuurlijk wc rollen nodig. Dus ze stapelen wat af hier. Alles wat leeg is word direct in de verzameltas gestopt. De verzamelplek was eerst in het raamkozijn, hier stapelden ze alles op. Tot er iemand een te hoge toren maakte en toen alles om liet vallen. Vlak boven de toilet, je raad wel weer wie die zooi toen kon opruimen, juist! Ik creëerde direct de verzameltas. Hopelijk kan deze binnenkort weer een keer mee naar school. Dan hebben meer kindjes er plezier van. Je wil natuurlijk niet alle lol voor jezelf houden he.

Witte blaadjes

Niet zomaar witte blaadjes, nee hele speciale. Namelijk witte blaadjes met vrijwel altijd 1 streep of een woordje. Waar ik dan een heleboel in moet zien of kan lezen. Jaja, elk ontwerp is weer even uniek. Inmiddels puilen de kasten uit van deze unieke exemplaren. Wellicht ooit een tentoonstelling ervoor openen en dan vragen om input van anderen. “Wat ziet u hier”.. Kijken of we daar de spaarpotten nog extra mee kunnen vullen. Ik bedoel, kunst is altijd wel goed voor de portemonne toch? Aangezien zij beweren dat het echt kunst is, ben ik wel benieuwd wat het dan allemaal waard is.

Schelpjes

Als wij op het strand zijn geweest weet ik dat een half jaar later nog steeds. Er zitten dan namelijk overal schelpjes. Ze gaan in de zakken mee naar huis en verdwijnen vervolgens in de knutselbakken om ooit weer te gebruiken, of ze komen in de kasten omdat ze “zo ontzettend mooi zijn”.

Dit was onze confession alweer; Help, mijn kinderen zijn verslaafd aan verzamelen! Waarschijnlijk ben ik nog wel wat vergeten, maar dat komt vanzelf wel weer bovendrijven en dan zal ik het delen.

Hebben ze bij jou thuis ook zo’n tic? Wat verzamelen jullie thuis?