Morgen ben ik namelijk jarig en word ik 30 jaar.. Sorry helaas, met deze blog ben ik iets te laat. Nou ja iets, het is namelijk alweer 2 jaar geleden want ik word morgen alweer 32 jaar. 30 jaar worden was voor mij echt een dingetje. Iets waar ik enorm tegenop zag. Want het voelde zo ontzettend oud. Ik had dan ook een hele waslijst aan dingen die ik wilde bereiken voor ik 30 jaar was. Herkennen jullie dat? Ik kwam mijn briefje toevallig tegen op zolder, toen we deze aan het opruimen waren. Het leek me toch wel erg leuk om deze met jullie te delen. Dus hierbij een stukje van mijn lijstje met dingen die ik gedaan wilde hebben voor mijn 30e verjaardag.

Gezin starten

Mijn ideale plaatje was trouwen en mama worden voor mijn 25e, nou dat is me op de valreep gelukt. In 2009 trouwden wij al en was ik nog 20. Maar een week voor mijn 25e verjaardag werd Macy geboren. Ik wilde een jongen en een meisje, een tweeling. Nou is het geen tweeling geworden, maar met hun 18 mnd schelen ze niet veel dus ook dat vind ik toch prima gelukt. Dat ik op mijn 30e verjaardag zwanger was van ons 3e kindje zag ik dan ook echt niet aankomen. Dat was echt een extra cadeautje. Al smaakte de kinderchampagne die dag toch wel wat minder lekker dan het glas (of flesje) rosé waar ik op had gerekend van te voren. *oeps*

Boek schrijven

Zo wilde ik een boek schrijven. Waar het over ging? Dat had ik dan weer niet bedacht. Vroeger heb ik gedeeltes geschreven van boeken, maar echt ver kwam ik nooit. Ook het bloggen pakte ik pas op na mijn 30e verjaardag, dus helaas is er van dit puntje tot mijn 30e niet veel van gekomen. Of je moet het schrijven in de boekjes van de kinderen mee rekenen. Maar dat telt vast niet..

Huisje, boompje, beestje

Een eigen huis voor mijn 30e, ook dat is gelukt. We kochten ons huis in 2010, toen was ik 21 jaar. Een beestje hebben we ook gehad, een goudvis! Hahaha.. Maar deze had het niet echt naar z’n zin bij ons, dus die hebben we al snel teruggebracht naar de dierenwinkel. Sorry beestje, ik ben van huis uit geen beestjes gewend en heb dan ook altijd gezegd dat ik geen huisdieren in mijn toekomst zag. Al ziet het er altijd wel onwijs leuk uit hoor, mensen die lekker op pad gaan met de hond. Lekker dagelijks het bos in o.i.d.. Maar gelukkig heb ik een lief vriendinnetje met een hondje, kunnen we lekker daar op visite gaan 😊

Fit en fanatiek zijn

In mijn tienerjaren zat ik op handbal, toen ik op de basisschool zat deed ik aan ballet/ tapdansen en aerobics. Dat ik altijd zou blijven sporten had ik dan ook zeker wel verwacht. Maar dansen, dat had ik eerlijk gezegd niet meer verwacht. Met de kindjes blijf ik altijd wel in beweging gelukkig, dus tot nu toe valt dat niet echt tegen. Geen teamsport meer helaas, dat vond ik altijd wel erg leuk. Maar neemt veel te veel tijd in beslag helaas en komt ook niet uit met het sporten van de kindjes. Dus dan passen we ons maar aan. Maar ik volg dus wel groepslessen, dat valt onder dezelfde noemer toch?

De wereld ontdekken

Onze eerste reis samen maakten we naar Turkije in 2008. Het was een heerlijke vakantie. Later volgden er nog meer reizen o.a. naar Amerika in 2011 en wat stedentripjes.
Wat een belevenis was dat! Op dat moment wisten we beide dat we nog zoveel moois van de wereld wilden zien. Helaas hebben we niet zoveel gezien als dat ik had gehoopt dus dat schuif ik nog even lekker door naar mijn lijstje voor als ik 40 word.

Afkomen van mijn suikerverslaving

Helaas, helaas.. Dat is hem dus nog niet geworden. Geen idee hoe ik hieraan ben gekomen, maar hoe ik er vanaf kom weet ik evenmin. Gelukkig is het tot nu toe altijd wel in balans geweest, maar ik merk dat ik wel wat actiever en positiever ben zonder teveel suiker. Dus dit blijft dan ook nog wel een aandachtspuntje. Ik merk wel dat ik dit niet aan de kinderen wil doorgeven. Dus ik probeer voor hun gezond te zijn, zodat ik dit beeld aan ze doorgeef. Dat het niet gewoon is om elke avond een zak chips weg te werken of een reep chocolade, of allebei. Uhu, dat dus. Dus overdag zeg ik: “Neee teveel snoepen is helemaal niet gezond”, om in de avond toch die zak chips erbij te pakken voor mezelf. Loedermoeder momentje. Ach zo blijft er tenminste nog wat op de lijst staan zullen we maar zeggen..

Hierbij dus mijn lijstje van dingen die ik gedaan wilde hebben voor mijn 30e verjaardag. Wellicht moet ik maar vast een lijstje gaan maken voor mijn 40e verjaardag, dan kan ik er tenminste op tijd aan beginnen en wat dingen gaan afkruissen.

Wat staat er op jouw lijstje?