fien & teun en het grote dierenfeest

Zondag was het dan eindelijk zo ver, de bioscoop première van Fien & Teun en het Grote Dierenfeest! Wat een enorm dierenfeest was het. We werden begroet door, natuurlijk, Fien & Teun maar ook de held van het verhaal stond voor de deur. Weet jij over wie ik het heb? Stip natuurlijk! Stip de pony.

fien & teun en het grote dierenfeest

Avonturenboerderij Molenwaard

Voor wie Fien & Teun niet kent, ze zijn 2 vrolijke boerenkinderen van Avonturenboerderij Molenwaard. Een echt educatief en gezellig dagje uit want je leert er alles over het boeren leven en er valt ontzettend veel te beleven! Sinds mei 2021 kun je er ook nog eens blijven slapen, want Vakantiepark is geopend op nog geen 10 minuten van het park vandaan. Hoe leuk is dat?!

Het verhaal

In hun eerste bioscoopfilm,  “Fien & Teun en het Grote Dierenfeest” maken Fien en Teun er een feestje van! Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet. Er moet nog een hoop gebeuren, want morgen is het grote dierenfeest. Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in voor de dieren en bakken een appeltaart. Als Stip de Pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis! Rosa, Sebastiaan, Pim en Mike & Molly vinden dat eerst niet zo leuk, maar Stip bedoelt het echt goed. Als Meneer Beer ineens nergens meer te vinden is, krijgt Stip de kans om zich te bewijzen. Maar is dit wel op tijd? Kan het grote dierenfeest nog doorgaan?

Kleuterbios

Speciaal voor de kleintjes word er tijdens de kleuterbios wat aangepast. Zo is er gedempt geluid en licht. Het is voor veel kindjes namelijk best eng zo’n grote zaal, helemaal als het pikdonker is en dat geluid hard staat. Op deze manier is het wat toegankelijker gemaakt en kunnen zij ook genieten van een fantastisch bioscoop avontuur! Aan het eind krijg je ook nog eens een echt kleuterbios diploma.

Filmdebuut

Fien & Teun hebben al heel veel, in het winkeltje op het park verkopen ze namelijk ontzettend veel leuke accessoires, maar een bioscoopfilm was er nog niet. Tot nu! Zondag 11 juli ging de film namelijk in première en wij hebben de film alvast mogen bekijken. In de film word je meegesleept in het verhaal door liedjes, dansjes en er zitten veel educatieve aspecten in. Zo leer je, zoals verwacht, meer over de boerderij. Wat hier heel leuk ontvangen werd aangezien ze daar op school ook toevallig net mee bezig zijn!

Wat vonden wij ervan?

Het was genieten om weer eens in de bioscoop te mogen zijn. Met een speciaal ontvangst was dit natuurlijk helemaal fantastisch! De film zelf vonden de kinderen ook erg leuk! Ze zaten met volle focus te kijken en leefde helemaal mee met het verhaal. Nu zijn wij al een keer naar het park geweest en herkenden ze de figuren ook, dat was natuurlijk helemaal leuk. Ook het educatieve aspect viel goed, het leren over hoe sommige dingen gemaakt worden en hoe het werkt op de boerderij. Iets waarin ze zelf heel geïnteresseerd zijn, dus dat sloot erg goed aan. Macy sloot de film af  met een dansje over het gangpad, die genoot enorm van de zang & dans, waar Bentley met name echt in het verhaal zat. Geweldig om ze zo te zien genieten.

Echt een aanrader voor de kleintjes deze zomer! Een leuk uitje in deze zomervakantie.

Wil je het verhaal nog eens teruglezen? Dat kan! Deze zomer komt het boek namelijk uit en kunnen de kinderen elke dag genieten van dit prachtige verhaal.

Ken jij Fien & Teun al? Ben je heel benieuwd naar de film, bekijk dan snel hier de trailer!

Fien & Teun – het Grote Dierenfeest

Releasedatum: 11 juli 2021
Leeftijd: Alle leeftijden
Speelduur: +/- 60 minuten
Productie: Van Hoorne Entertainment in coproductie met het Vlaamse Montana Media
Regie: Matthias Temmermans
Genre: Animatie
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nee