Voor uitstapjes pakte ik eigenlijk altijd wel pakjes of flesjes sap in. De laatste jaren proberen we steeds vaker gewoon flesjes water mee te nemen en dan daarnaast nog iets anders erbij. Nu drinken de oudste 2 bij ons wel flesjes water, maar Harvey is nog niet helemaal overtuigd. Soms is drinken uit een flesje helemaal geweldig, al is het water, maar een dag later kan het zo zijn dat hij het water proeft en keihard IELLLL BAH roept. Sta je dan met je goede gedrag en niks anders bij, wat doe je dan? Ik geef je een dikke tip met mijn blog over zomerse drankjes met Sabores de Portugal.

Water

Omdat we vrij veel in de auto zitten, hebben we flesjes water eigenlijk altijd standaard in de auto liggen. Niet alleen is het gezond, mega lang houdbaar, budgetproof, maar ook gewoon simpel te gebruiken voor verschillende doeleinden. Denk aan even snel handjes wassen, iets schoonmaken, de snelle dorst en het innemen van medicijnen.  Je weet natuurlijk maar nooit of je in de file komt te staan, dus we zijn altijd voorbereid. Aangezien er van de 3 kids altijd wel minimaal 1 dorst krijgt precies 5 minuten na vertrek, gaan de flesjes eigenlijk altijd wel snel op ook.

Met een smaakje

Maar zoals ik al vertelde, Harvey is het nog niet helemaal eens met ons water avontuur, hij heeft er liever een smaakje aan. Nu kan ik allerlei pakjes en flesjes in de auto leggen speciaal voor hem, of ik kan een oplossing zoeken om het water wat op te pimpen. In het verleden had ik voor mezelf wel eens zo’n knijpflesje in mijn tas als toevoeging. Echter na een aantal keer niet goed dichtmaken gaf ik de hoop op en ben ik hier maar mee gestopt. Daarnaast kneep ik regelmatig iets te enthousiast in de flesjes waardoor het echt mega zoet werd, oeps! Dus een andere oplossing werkt voor mij toch beter denk ik. Maar welke?

Zomerse drankjes met Sabores de Portugal

Sabores de Portugal

De poeder limonades van Sabores de Portugal zijn verpakt in zakjes. Dat scheelt! Dus geen plakkerige zooi in je tas wanneer je het dopje per ongeluk niet dichtgedaan hebt. De limonades die ik heb uitgekozen zijn van het merk Tang, dit deed me denken aan vroeger. Heerlijk vond ik die! Benieuwd of ze nog zo lekker zijn. Ik ontving de volgende smaken; sinaasappel/ watermeloen/ aardbei en guave.

Makkelijk in gebruik

Omdat het poeder per zakje verpakt is kun je zelf bepalen hoeveel poeder je gebruikt, je maakt het dus zelf op sterkte. Zo begin ik het liefst met wat minder, zodat je altijd nog wat meer kunt toevoegen. Voor Harvey is een klein beetje eigenlijk al voldoende omdat hij echt water met een lichte smaak wil. Met deze zakjes limonade poeder doe ik dan ook al een aantal weken.

Zomerse drankjes met Sabores de Portugal

Mixen of juist niet

Zeker in de zomer is het lekker om even een verfrissend drankje te drinken. Ook daar zijn deze limonade poeders ideaal voor! Je kunt de smaakjes natuurlijk apart van elkaar gebruiken, maar je kunt ze ook lekker mixen. Zo krijg je je eigen cocktail, simpel als wat. Gooi er eens bruisend water bij en het word helemaal een feestje! Wat vers fruit en/of ijsblokjes erbij en je hebt een heerlijke zomer fruitcocktail in een handomdraai. Een tip van mij; een beetje watermeloen en guave gemixt, met ijsblokjes toegevoegd en spa rood ipv kraanwater.. Heerlijk! Zo maak je heerlijke zomerse drankjes met Sabores de Portugal.

Betaalbaar

De zakjes variëren van € 1,50 – € 1,75, prima betaalbaar dus en je besteld ze online. Naast de smaakjes die ik heb besteld zijn er nog veel meer lekkere te vinden dus neem zeker even een kijkje. En is limonade niet jou ding? Ze hebben een uitgebreid assortiment van andere drankjes online staan, dus wie weet zit daar nog iets voor je bij. Wat ik helemaal leuk vind is het online spaarsysteem Gallos, hiermee spaar je voor korting op je aankopen. 😊

Neem jij wel eens limonade mee voor onderweg voor jezelf of de kinderen? Heb jij al wel eens limonade poeder gebruikt? Dan ben ik heel benieuwd naar jou ervaringen hiermee.
Zou je dit wel eens willen uitproberen? Hou dan zeker mijn social media in de gaten, want wellicht verschijnt er binnenkort een leuke winactie!