dit doe je met je restje kruidnoten

Oke ik zal het maar direct eerlijk bekennen. Zodra die krengen in de winkels liggen ben ik één van de eerste die ze koopt. Niet alleen de gewone, neeee we moeten natuurlijk alle smaken uitproberen. Vreselijke gewoonte dit en ontzettend slecht voor je, maar ach je zal maar een traditie hebben he. Omdat ik me dan na een (vrij korte)  periode weer helemaal ziek gegeten heb eraan, blijft er dan een restje over. Uiteindelijk worden ze zacht en vies en dat is natuurlijk zonde van de voedselverspilling. Dus ben ik op zoek gegaan naar baksels waar ik mijn verslaving in kan verwerken. Wellicht is dit niet alleen het antwoord voor mijn restjes..
Dit doe je met je restje kruidnoten. Natuurlijk zijn dit ook heerlijke baksels om op 5 december op tafel te zetten om zo optimaal te genieten van het feest.

Kruidnoten of pepernoten
Team kruidnoten! Pepernoten zijn namelijk die zachte dobbelsteentjes met anijssmaak. Ook onwijs lekker maar niet te verwarren met de kruidnootjes. Kruidnootjes zijn die kleine knapperige rondjes met speculaassmaak.

dit doe je met je restje kruidnoten
Rocky roads met mini kruidnoten
Vorige week maakte ik de mini kruidnootjes rocky roads van @wolferien
Ik kocht het hele lijstje, maar helaas waren de mini kruidnoten onvindbaar dus moest ik het doen met een restje red velvet kruidnoten en wat gewone. Onwijs vervelend, dat snap je natuurlijk wel. Het is super simpel om te maken en het eindresultaat was dan ook ontzettend lekker! Eenmaal gepost kreeg ik direct nog allerlei andere tips om erdoor te doen van haar, dus dit is zeker niet de laatste keer dat ik dit baksel uitprobeer!

Kruidnoten Taart
Kruidnoten kun je natuurlijk gemakkelijk fijn malen en door het met wat boter te mengen is het een perfecte bodem voor de lekkerste taartjes! Kwarttaarten, cheesecake, slagroom het maakt allemaal niet uit. Vervang de bodem door een kruidnoten bodem, sprenkel je baksel met wat grovere stukken kruidnoot en hmm je zult smullen!

Kruidnoten Cake
Een kruidnoten cake mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Maar die had ik al eerder benoemd, namelijk in mijn favoriete herfstcakes. Hier kun je dan ook het recept vinden.

Kruidnoten rotsjes

Die overheerlijke pindarotsjes, maar dan met kruidnoten gemaakt! Ook dit is onwijs simpel. Neem 100gr chocolade naar smaak (puur/melk/wit). Smelt de chocolade en meng er de kruidnoten aan toe. Je kunt er eventueel ook nog wat speculaas kruiden aan toevoegen om de smaak helemaal on fleek te krijgen natuurlijk. Intussen bekleed je een bord of platte serveerschaal met bakpapier.
Als het mengsel goed gemengd pak je een lepel en schep je kleine hoopjes op het bakpapier. Laat hierbij de ruimte tussen de hoopjes zodat ze niet in elkaar overlopen. Nu is het een kwestie van wachten. Plaats de baksels in de koelkast en geef het even de tijd om op te stijven voor je aanvalt!


Kruidnoten popcorn

Een overheerlijk recept wat ik zelf nog nooit eerder heb geprobeerd maar wat ik toevallig tegenkwam. Sinterklaas popcorn. Iets wat dus nog zeker op mijn lijstje staat.
Jummmm dit smaakt vast en zeker overheerlijk met een kop warme chocomelk, op de bank met een dekentje over je heen en een filmpje op. Zie je jezelf ook al zitten??

Kruidnoten toetje

Verkruimel wat kruidnoten en zet dit apart in een schaaltje. Pak er een pak vanille vla bij. Schep dit om en om in een leuk glas of bakje. Top dit af met een toefje slagroom en plaats bovenop een kruidnootje (of 5) ter decoratie. Tadaa!
Super simpel maar het ziet er wel ontzettend leuk uit op pakjes avond of natuurlijk als toetje na het avondeten. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de smaken vla of andere mengsels voor tussendoor als laagjes.Maar met de Sinterklaas periode is dit wel echt onze favoriet.

Dit zijn natuurlijk ook onwijs leuke bak activiteiten om met je kinderen te doen naar aanloop van Sinterklaas. Dus is de enige vraag nu is, waar kies jij voor?