Verantwoord snacken met de Kleine Keuken

“Koek!” Ik denk dat ik Harvey hier wel voor wakker zou kunnen maken. Koekjes!! Niet dat hij er altijd alleen koekjes mee bedoeld, maar gewoon iets lekkers. Ik heb daar soms wel moeite mee, want ik wil niet altijd hetzelfde geven, maar ik vind ook niet alles oké om al aan hem te geven. Zijn broer en zus zijn natuurlijk al wel wat groter en zijn al deels gewend aan de zoetigheid die ze wel eens krijgen. Niet dat dit persé verkeerd is, maar wij willen ze wel een gezonde opvoeding meegeven. Aangezien ik zelf enorm verslaafd ben aan zoetigheid, is dit niet iets wat ik zou willen doorgeven. Juist dit geeft mij de motivatie om het voor hen beter te doen dan ik voor mezelf doe. Dus juist die gezonde snacks op tafel zetten en extra goed erop letten. Verantwoord snacken met de Kleine Keuken, het kan!

De Kleine Keuken

Het bedrijf de Kleine Keuken is opgericht vanuit het idee om baby en kindervoeding gezonder te maken, zonder die zoete smaakjes. Hun missie is dan ook elk kind gezond en energiek laten opgroeien. Het maken van een verantwoorde keuze in voeding is volgens hen niet moeilijk. Pure en eerlijke producten, zonder kunstmatige toevoegingen, daar houden we natuurlijk van! Dat past helemaal bij onze huidige lifestyle, dus ben ik wat producten gaan testen. Ik zeg ik, maar we hebben dit natuurlijk met z’n allen gedaan. Het test team was zeer kritisch en eerlijk kan ik je vertellen.

Verantwoord snacken met de Kleine Keuken

Letterkoekjes

Een bekende voor ons, deze gaven wij de kindjes al wel vaker, de letterkoekjes. De koekjes zijn er met en zonder chiazaadjes te vinden.
De versie die wij aten bevat 100% volkorenmeel, gezoet met appel en met lekkere chiazaadjes. Ik was even bang dat de chia zaadjes niet goed zouden vallen bij de kindjes maar dit was absoluut geen probleem. Ze vonden ze heerlijk!! En echt, Joachim en ik snackten net zo hard mee. Alleen 1 groot nadeel, de verpakking is echt kinder formaat helaas. Dat was voor ons als volwassene wel een tegenvaller, hahaha.

Fruit & Kruiden thee

De jongens drinken helaas geen warme dranken, ook met afgekoelde thee maak ik ze niet blij. Dus deze was echt voor de meiden!
Lekker tea time, daar kunnen we enorm van genieten samen. Deze thee is er perfect voor kan ik je vertellen. Niet te zoet of te sterk van smaak, maar gewoon subtiel. Gelukkig maar, want anders vind de kleine meid het niet lekker.
Er staat op geschikt voor 6-36 maanden maar wij vonden dat 7 en 32 jaar ook prima kon! Ook zeer geschikt straks in de zomer als ijsthee met wat ijsklontjes en een schijfje citroen of limoen erbij. Dus die houden we er zeker in, ook al hoeft het daar natuurlijk geen 30 graden voor te zijn.

Verantwoord snacken met de Kleine Keuken

Kids Fruitmix

Rozijntjes maar dan net even anders. Hier moesten ze wel even aan wennen. Harvey pikte snel de rozijntjes eruit en liet de appel en aardbei over voor de rest, dat ging bizar snel. Gelukkig zitten er 6 doosjes in de verpakking en had Bentley ook nog wat rozijntjes voor zichzelf. De aardbei vond ik zelf het lekkerste, die probeerde ik er dan ook een beetje tussenuit te pikken. De appel was bij Macy het meest favoriet. Zo aten we met z’n allen gezamenlijk. Deze doosjes zou ik zeker meenemen op een dagje uit, ideaal om zo mee te nemen, lekker vrolijk en echt eens wat anders dan alleen rozijnen. Ook in de pap of havermout is het een smakelijke verrassing.
Plus een leuk weetje, deze verpakking is 100% recyclebaar!

Verantwoord snacken met de Kleine Keuken

Mini crackers Tomaat

Natuurlijk waren ze voor de kindjes, maar ik moet zeggen dat ik deze zeker als toastjes zou kunnen gebruiken! De kindjes vonden ze zo zonder iets erop niet zo lekker, maar met wat spread erop smaakte hij zeker goed. Dus als wij weer eens een snack middagje hebben bij een gezellige film, dan pak ik deze voor de kindjes er lekker bij en smeer hier wat lekkers voor ze op. Wellicht dat ik ze voor mezelf ook gebruik. Je denkt misschien tomaat? Maar ik beloofd je dat deze smaak totaal niet overheerst en zwaar overkomt. Ze zijn lekker klein in formaat en snoepen daardoor lekker weg. Deze crackers bevatten kikkererwten dus ze zijn ook nog eens heel goed voor je. Ze bevatten veel vezels en eiwitten dus vullen hierdoor ook nog eens prima.

Verantwoord snacken met de Kleine Keuken

Ontbijtpap

Hier hebben we eigenlijk niet echt pap eters. Pap was hier de uitkomst als we even snel moesten ontbijten of als mama brood vergeten was. Tsja, soms draai je je om en is het brood alweer weg met goede brood eters. Natuurlijk hebben we de pap wel geprobeerd. Hij zit vol met verschillende super oergranen zoals haver, boekweit en quinoa. Als ik deze eerder had ontdekt had ik deze zeker wel aangeboden aan ze. Jammer genoeg dat ik hier nog niet mee bekend was in hun eerste jaren. Ik las wel op hun social media dat er ook mensen zijn die deze pap gebruiken om mee te bakken. Waarom eigenlijk ook niet? Het is super gezond, dus dat hou ik zeker nog in gedachten. Als ik leuke recepten vind of ontdek, dan deel ik deze natuurlijk graag.

Verzorgingslijn

Wist je ook dat de Kleine Keuken en eigen verzorgingslijn heeft? Natuurlijk is ook deze 100% natuurlijk. Ook een leuk ideetje als kraamcadeau natuurlijk. Leuk om als pakketje samen te stellen.

Verantwoord snacken met de Kleine Keuken

Winactie

Wil jij deze producten ook eens proberen en verantwoord snacken met de Kleine Keuken? Doe dan zeker op mijn social media mee met de winactie. Ik mag namelijk van de  Kleine Keuken een leuk voedingspakket weggeven met de producten die ik hierboven heb beschreven! Welk product lijkt jou het allerlekkerste? Of ben je misschien al bekend met het lekkers, dan ben ik heel benieuwd wat jullie favoriet is 🙂