Totum Motivo ofwel een soort hamertje Tik, wie is er niet mee opgegroeid? Ik denk dat heel Nederland wel een exemplaar in zijn kast had vroeger. Of  nouja, de meeste mensen dan. Vroeger had ik namelijk geen besef dat er ook mensen waren die het minder goed hadden. Die geen verjaardagen konden vieren en die geen cadeautjes kregen, hoe klein dan ook. Dat besef is er nu wel, mede dankzij Stichting Jarige Job. Met de aankoop van Totum Motivo steun je dit goede doel dan ook!

Inhoud

Wat je in de verpakking zult vinden? Natuurlijk een houten hamer, 40 vormpjes, ca. 40 messingspijkertjes en een kurkplaat. Genoeg materiaal om je fantasie compleet te laten gaan.

Stichting Jarige Job

Zoals ik al vertelde is ook dit product, naast de Perlea, een onderdeel van de actie van Stichting Jarige Job. Voor elk product dat jij koopt, doneren zij een product voor in de verjaardagsboxen. Hoe tof is dat? Dus je maak je eigen kindje blij en ook die van een ander. Zo simpel als dat.

Voor wie?

Op de doos kun je vinden dat het voor 4+ is. Dit is wanneer ze het zelf kunnen.
Maar eerlijk is eerlijk, wanneer je het samen doet kan het natuurlijk al wel bij een jongere leeftijd. Hier waren Macy (8) en Harvey (2,5) samen bezig. Dit was neti helemaal de bedoeling, maar Harvey vond het er zo leuk uitzien dat hij zichzelf erbij uitnodiogde, tsja zeg dan maar nee. Alleen zou hij het niet kunnen, maar samen vond hij het erg gezellig om mee te helpen. Hij benoemde de verschillende vormpjes en ze sloegen ze er dan samen in. Ook Bentley (6) maakte er de leukste creaties van uit zichzelf.

Hoe werkt het?

Met de verschillende vormpjes kun je figuren maken. Elk vormpje heeft een gaatje, waar je spijkertje ingeslagen kan worden. Met de spijker zit het dan vast een de kurkplaat. Zo kun je hele tekeningen maken op de kurkplaat. Macy was er zelfs op aan het schrijven met de vormpjes, alles is mogelijk. Ze kunnen hier urenlang hun fantasie de loop laten en gewoon lekker erop los hameren en tikken. Goed voor de hand/oog coördinatie aangezien ze precies op het kleine spijkertje moeten slaan.

Tijdloos

Zoals ik al vertelde had ik vroeger zelf ook een exemplaar in huis. Ik weet nog dat ik het echt heel erg leuk vond. Het leukste vind ik dat zulk speelgoed echt tijdloos is. Ik maakte vroeger namelijk ook een huisje, zoals mijn kinderen dat nu ook doen! Echt super leuk om te zien dat zij er net zo van genieten.


Ons oordeel

Ik was al fan, maar mijn kinderen nu ook! Dat vind ik echt fantastisch om te zien. Het is zo simpel, wat vormpjes en spijkertjes, maar het werkt. Het is genoeg om je mee te vermaken. Ze vinden het ook leuk om een plaatje te maken en dat de ander dan kan raden wat er gemaakt word. Zo creëren ze weer hun eigen spelelement erbij, zo bijzonder!

Winactie

Nu mag ik zelf ook nog iemand blij maken met een geweldig cadeautje, namelijk je eigen doos Totum Motivo! Dus ken jij iemand die er ook heel blij van zal worden? Laat het me dan weten in de reacties op social media. Woensdag 22 december zal ik in de avond een winnaar kiezen!