Het verzinnen van cadeautjes doen de oudste 2 hier voor zichzelf prima, maar die jongste. Vorig jaar betrapte we onszelf er ook al op. Wat moeten we hem geven? Aangezien hij de 3e is, is er gewoon al een heleboel speelgoed in huis. Wat kunnen we daar nog op aanvullen, lastig lastig.. Gelukkig kwam er voor de feestdagen iets leuks voorbij, namelijk de Sophie de Giraf badpuzzel! Maar is dat nu echt leuk? Ik vertel het je in de review.

Sophie de Giraf

Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten inmiddels zijn wij grote fan van Sophie de Giraf. Harvey zingt het liedje lekker mee en alle items die wij hebben in huis worden enorm vaak gebruikt. Zo speelt hij elke dag in zijn Acivitipi en ook het andere badspeelgoed gebruiken ze alle 3 graag.

Badspeelgoed

Aangezien wij pas sinds afgelopen zomer een bad hebben, hadden wij ook nooit eerder badspeelgoed. Ik moet toegeven dat ik in de douche bij de kinderen ook weinig gebruikt heb. De laatste jaren gebruikten wij blokjes om te bouwen maar meer eigenlijk niet. Zonde, want veel badspeelgoed is prima te gebruiken voor onder de douche! Zeker als kindjes niet zo’n fan zijn van water, is dit DE manier om ze er wat langer in te houden.

Badpuzzel

Met deze badpuzzel haal je Sophie en haar vriendjes in huis om talloze verhalen te verzinnen en uit te spelen. De puzzel telt 3 blauwe puzzelstukken en 3 groene.
Op elk puzzelstuk is een vriendje te vinden. Een pinguïn, walvis, slak, beer, lieveheersbeestje en natuurlijk Sophie zelf.

Hoe werkt het

Alles kan aan elkaar gevormd worden in een cirkel. Doordat de puzzelstukken beide kanten te gebruiken zijn is het super makkelijk aan elkaar te krijgen voor de kindjes. Hiermee word de motoriek gestimuleerd aangezien de kindjes echt uitgedaagd worden. Harvey had het al snel onder de knie en vond het erg leuk om ze aan elkaar te maken. Ze blijven drijven in het water, maar ook onder de douche was het een groot succes.

Water spuiten

Het spuiten van het water is een leuk element, echter moet je er wel voor zorgen dat de inhoud wel schoon blijft. Zodra er water achterblijft kan het natuurlijk vies worden wanneer ze dit een week later er pas weer uit spuiten bijv. Aangezien mijn kinderen altijd hieraan zitten met hun mondjes, iets met drinken in het bad? Is dit voor ons niet zo ’n slim idee en probeer ik ze na elke baddersessie compleet leeg te spuiten.

sophie de giraf badpuzzel

Voor wie

De puzzel is al te gebruiken voor kindjes vanaf 10 maanden.
Ze zijn als losse onderdelen ook prima te gebruiken. De onderdelen blijven drijven, dus ze kunnen er lekker mee spelen en in hun fantasie er hele verhalen mee verzinnen. Ze leren ook het puzzel effect, hoe steekt het nu eigenlijk in elkaar. Zo ook door het plaatsen van de vriendjes in elk puzzelstukje, de motoriek, diertjes herkennen, je kan er zelfs nog wat dierengeluiden bij maken zelf. Hoe leuker kun je het maken? Nou, wij doen er van alles aan.

Aanrader

Wij vinden het zeker een aanrader! Zowel in de douche als in bad gebruiken we hem erg vaak. Harvey is er helemaal weg van en kletst er flink op los wanneer hij ermee aan het spelen is. Doordat de puzzel simpel in elkaar te zetten is, lukt het hem zonder dat de puzzel hem frustreert of hem teveel moeite kost. Iets wat ik in bad nogal spannend zou vinden. Nu is het gewoon echt leuk spelen. Badderen was al een feestje maar nu wil hij er al helemaal niet meer uit. 😊😊 Noem naast een slak nog meer dieren met een S, zelfs de oudste 2 doen hieraan mee. De badpuzzel brengt genoeg spelelement met zich mee. Super leuk toch?!

Zijn jullie al bekend met de badpuzzel van Sophie de Giraf?