Nu er weer wat meer hoop is voor de zomervakantie en dagjes weg, kunnen we gaan kijken waar we naar toe zouden willen. Het liefst gaan wij natuurlijk naa het buitenland, maar ik denk dat het dit jaar toch nog even gewoon vakantie in de Lage Landen blijft.. #Supportyourlocals en dat soort dingen.
Dus ik ben eens even gaan kijken welke steden dan leuk zijn. 1 van de steden waar wij zijn geweest vond ik toch wel enorm gezellig: Volendam. En zeg nu zelf, je moet er eigenlijk ook echt wel geweest zijn toch? Met die cliché foto in klederdracht. Ik vond het fantastisch. Wat moet je weten over een Citytrip Volendam, ik som het voor je op!

van der Valk hotel – Junior Suite

Volendam kennen we natuurlijk ook wel van Jan Smit, BZN, Nick & Simon, de 3 J’s en nog vele andere artiesten. De Palingsound. Volendam is een klein vissersdorpje wat jaarlijks heel wat bekijks trekt. Maar wat kun je er eigenlijk doen? Wij hebben onze schoonvader verrast met een weekendje Volendam. We hebben er met het gezin 2 nachten in een hotel geslapen en vanuit daar onze uitstapjes gedaan. Voor een enkel dagje is Volendam ook zeker leuk en meer dan voldoende.

Foto in klederdracht

Juist, die ene foto die bewijst dat je er echt geweest bent! Ik vind dus dat wij weer opnieuw moeten, al is het alleen maar om de gezinsfoto compleet te maken. Macy en Bentley vonden dit erg leuk om te doen en stonden te dansen in hun outfitjes. Zelf vond ik het ook wel wat hebben.
Mijn moeder is geboren in Scheveningen en op de foto’s van vroeger zie ik dus ook heel vaak klederdracht terug. Deze is natuurlijk wel anders, maar gewoon het idee dat je dit aan hebt is wel erg leuk. Zo traditioneel, het heeft wel wat. Al zou ik er niet aan moeten denken om dit dagelijks aan te hebben, maar dat is een ander verhaal.

Onze foto’s zijn gemaakt bij Foto Zwarthoed. https://www.fotozwarthoed.com/
Tip; maak wel een afspraak van te voren, dan weet je tenminste zeker dat er plek is en verdoe je geen tijd doordat je weer een keer terug moet komen aan het eind van de middag bijv.

Boot naar Marken

Er vaart een boot naar het kleine dorpje Marken wat ernaast ligt. Je kunt dit ook fietsen als je erg sportief bent en eventueel dan op de weg terug de boot pakken. Lekker picknicken onderweg of in een cafeetje lunchen, mogelijkheden genoeg.
In de kleine haven van Marken vind je de kenmerkende groene houten huisjes, ontzettend schattig om te zien. Je kunt er ook bij een huisje binnenkijken om te zien hoe zo’n traditioneel huisje er nu precies uitziet. Ook vind je hier de meest gefotografeerde vuurtoren van ons land; het Paard van Marken. Ook de Grote Kerk en het Oorlogsmonument zijn een bezoekje waard.

Cheese Factory

In de winkelstraat vind je de Cheese Factory. Hier kun je vele kazen proeven en zelfs kijken naar verschillende demonstraties. Wij keken zelf ook naar zo’n korte demonstratie, erg leuk om zelf te zien maar ook om de kinderen uit te leggen hoe kaas gemaakt word. Naast de demonstratieruimte is er een soort museum, je kunt er namelijk kazen in verschillende vormen en maten zien met uitleg over alle stappen die nodig zijn voor het maken van kaas en hoe alles is ontstaan.
Aan het einde kom je natuurlijk weer door het winkeltje en heb je de mogelijkheid om allerlei lekkere kaassoorten te proeven en te kopen.

Slenteren langs souvenirwinkeltjes

Wat natuurlijk altijd leuk is, gewoon door de stad (of in dit geval dorp) heen slenteren. Beetje rondkijken en mensen kijken. Wat je er ook nog veel kunt vinden zijn souvenirwinkeltjes. Overal verkopen ze onderhand wel hetzelfde, dus je hoeft niet perse bij elk winkeltje naar binnen. Maar het is altijd wel leuk om een beetje te neuzen. De klompjes te bekijken en alle andere kleine hebbedingetjes.
Hier kun je dus wel een dagje vertoeven. Het liefst met mooi weer natuurlijk, dat maakt het een stuk leuker en gezelliger.


Wie van jullie heeft er ook zo’n kenmerkende foto in klederdracht??
Geef het maar eerlijk toe in de reacties hoor! Haha..