avondje uit in eigen huis

Nu de avondklok vanavond een feit is zit er niets anders op dan de avondjes uit volledig naar binnen te verplaatsen. Maar wat ga je dan doen? Ik zet een aantal leuke ideetje voor je op een rij. Aangezien we niet weten hoelang dit uiteindelijk allemaal gaat duren, heb je alle inspiratie nodig die je kunt krijgen. Dus hier komen ze, mijn tips voor 10x Avondje uit in eigen huis:

avondje uit in eigen huis

1. Wijnproeverij

Sla een aantal flessen in en hou een eigen wijnproeverij. Waag eens een gokje en sla die flessen in die je altijd ziet staan, maar waarvan je niet weet of het wel echt wat is. Na een jaar als 2020 kunnen we de gok nu wel nemen toch? Wie weet ontdek je zo je nieuwe lieveling!
Als variatie kun je ook eens kiezen voor verschillende kleuren drankjes, maak je eigen regenboog. Vergeet dan zeker de overheerlijke Limoncello niet van de awardwinning Koremans broertjes.

2. Chips proeverij

Koop een aantal zakken chips met gekke smaakjes. Verspreid ze over dezelfde kleur schaaltjes en leg er een papiertje met een cijfer bij. Knoop de ander een theedoek om en laat hem of haar raden naar de smaak. Schrijf deze op. Wissel vervolgens van plek en laat de ander de schaaltje in een andere volgorde zetten, verzet het kaartje met het cijfer erop natuurlijk ook. Schrijf ook deze resultaten op en vergelijk wie de meeste juiste antwoorden heeft.

avondje uit in eigen huis

3. Skittle Schilderijen

Koop een aantal zakjes skittles en sorteer ze op kleur. Maak nu de leukste schilderijen en vormen of woorden. Dit kan natuurlijk ook met m&m’s, dummies, fruitella of andere gekleurde snoepjes.

4. Filmpje met..

Jup, it never gets old. Tegenwoordig hebben we streamingsdiensten genoeg, eindeloze films dus laat je inspireren en pak een filmpje. Maak zelf je eigen popcorn of beter nog, nachos! Of voor kinderen de enige sushi die ze waarschijnlijk zeker weten lusten, snoep sushi!
Dim de lichten, kruip tegen elkaar aan en geniet van je avond.

avondje uit in eigen huis

5. Uitgebreid menu koken

Kruipt de tijd voor je neus voorbij? Duik dan eens lekker de keuken in en kies een culinair thema.
Ga je voor Italiaans, Mexicaans, Chinees of de Hollandse pot? Schrijf je menu uit, leg het netjes op tafel en geniet van je heerlijk avondje in huis. Want met eten maak je alles beter natuurlijk.

6. Draai het menu om

Switch it up, maar dan letterlijk. Begin met het toetje en eindig met je voorgerecht, echt je moet het een keer geprobeerd hebben. Heerlijk zo’n taartje als voorafje! 😊 Of kleur je maaltijd in. Kies een kleur als thema van je maaltijd en zorg ervoor dat alle gangen die kleur hebben. Je word er vanzelf creatief van.

7. Sleepover Saturday

Nu maakt het natuurlijk niet uit op welke dag van de week je dit inplant maar dit klonk natuurlijk leuk en wij kiezen zelf altijd voor de zaterdag als logeerdag. Wat het nog leuker maakt is een logeer bingo. Plak op een dobbelsteen 6 stukjes papier waar je verschillende ruimtes opschrijft.
(verschillende slaapkamers, de eetkamer, de woonkamer, bijkeuken, zolder, you name it!)
Dobbelen maar en kijk waar je vanavond weer mag slapen! Net een last minute vakantie, maar dan anders.

8. Series bingen

Er zijn genoeg bingewaardige series natuurlijk, dus heb je deze nog niet gezien dan heb je wat in te halen! Game of Thrones, Dexter, Greys Anatomy, The Walking Dead, Breaking Bad, the Crown, House of Cards, Suits, Orange is the new Black, 24, Prison Break, Good Girls, Dynastie, Once Upon A Time, Peaky Blinders, Friends, La Casa de Papel.. Juist die oude series, die kun je lekker helemaal opnieuw kijken! Heb je nog aanvullingen? Want tsja, nu hebben we alle tijd natuurlijk..

9. Game on

Spelletjes blijven altijd leuk. Kies voor een online escape room of gewoon een bordspelletje of kaartspel. Dit kun je ook met vrienden doen digitaal natuurlijk. Zoek elkaar op deze manier op en speel het spel samen. Handig hieraan is dat er geen ruzie is over de hapjes, je hebt namelijk thuis op tafel gewoon allemaal je eigen schaaltje staan. Dat scheelt weer scheve gezichten! Wil je wel allemaal hetzelfde? Bestel dan allemaal dezelfde borrelbox, ook gezellig en natuurlijk support je hiermee weer de lokale ondernemer. Win/win situatie.

10. Party time

Haal wat foute outfits naar beneden, zet die muziek aan en ga gewoon lekker uit je bol! Disco lampen zijn natuurlijk optioneel maar dragen wel bij aan de sfeer. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Jaaaa geef maar toe, dit wil jij! Zet de karaoke maar aan en je feest is compleet. Je kunt de buren namelijk niet binnen uitnodigen, maar wel de muziek een tikkie harder zetten zodat ze lekker mee kunnen genieten. Waarderen ze vast!

Meer ideeën voor lockdown activiteiten vind je hier. Of als je je verveelt als moeder, dan heeft Esther ook nog hele leuke tips voor je!

Heb je even helemaal geen behoefte aan gezelschap? Kies dan voor een me time momentje, even zelf opladen. Vergeet jezelf zeker niet in deze tijden!

Wat is jullie tip om er thuis een gezellig avondje uit in eigen huis van te maken? Deel hem in de reacties.