waarom wij zijn overgestapt van babyfles

Tijdens mijn zwangerschap van Macy volgden we alle cliche’s en daar hoorde natuurlijk ook een bezoekje aan de Negenmaandenbeurs bij. Daar kwamen we in aanraking met verschillende soorten babyflessen en al snel maakte wij een keuze (voor een niet nader te noemen merk). Alle 3 de kindjes zijn hiermee opgegroeid, maar toen Harvey een half jaar oud was, maakten wij de keuze om over te stappen naar een ander merk. Waarom wij zijn overgestapt van babyfles deel ik vandaag met jullie.

Anti Colic systeem

Met name voor pasgeboren baby’s is dit natuurlijk een enorme plus, maar ik merk dat Harvey er ook nog enorm baat bij heeft (gehad). Sinds hij uit de S-vorm flessen ging drinken heeft hij veel minder last gehad van krampjes. Waar we bij de andere kindjes op zoek gingen naar een aangepaste voeding, merkte ik nu dat de fles ook zeker invloed heeft.
In de bodem van deze S-fles is namelijk een anti colic systeem te vinden welke ervoor zorgt dat er een constante toevoer van lucht vanuit de bodem van de fles is. Door dit systeem kan de fles niet vacuüm zuigen wat ervoor zorgt dat je kindje kan doordrinken zonder de voeding te onderbreken voor boertjes of het toelaten van lucht in de fles. Iets wat ik merkte omdat Harvey in 1 ruk door die flessen leeg kan drinken.

S-Vorm

De vorm van de S-fles van Difrax is onwijs praktisch. Zonde dat ik daar pas bij mijn 3e kind achter kom maar oké, gevalletje beter laat dan nooit natuurlijk. Hij ligt namelijk ideaal in de hand en hij hoeft de fles minder hoog te houden dan een rechte fles om de laatste restjes eruit te krijgen. Hier word een fles namelijk tot op de laatste druppel leeggedronken, zelfs nu nog. Echte zuiplapjes.

waarom wij zijn overgestapt van babyfles
Tijdens het persevent van Difrax waar ik was voor MamaLouBlogt werd ik nog meer overtuigt van deze keuze !

Sustainability

Wat ons ook enorm aanspreekt is het milieubewuste oogpunt.
Difrax is daar de laatste jaren namelijk ontzettend druk mee bezig. Niet alleen qua de productie maar ook  qua verpakking. Deze bevatten namelijk zo min mogelijk plastic! Ook voor de materialen voor de producten zelf is gekozen voor de meest milieubewuste opties. Vrij van BPA en weekproducten. Voor ons een zeer belangrijk element in het maken van deze keuze. Iets waar we ons voorheen niet in hebben verdiept, maar nu zeker erg leidend is in onze keuzes en we iedereen aanraden.

van Hollandse bodem

Wat ik dus niet wist is dat Difrax een Nederlands bedrijf is, wist jij dat? Gestart in 1967 dus al meer dan 50 jaar ervaring in het maken van zeer betrouwbare babyflesjes, flesspenen, fopspenen en meer. Vind ik dus best cool!

Fopspenen

De fopspenen, ofwel tutjes zoals we ze hier noemen, die wij hadden werden altijd al snel kapot gebeten zodra de tandjes scherp genoeg waren. Toen Macy dit deed gooide we deze uit schrik meteen weg en raakte zij erg snel gewend aan de overgang. Zo maakte ik me klaar voor wekenlang protest maar zij sliep vrijwel direct goed zonder tutje. Bentley was een ander verhaal, hij kon niet zonder dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief.
De tutjes van Difrax zijn veel massiever en deze bleek hij niet kapot te kunnen bijten. YES. Zo konden we langzaam afbouwen en was ook Bentley op een, voor ons, juiste manier tut vrij.

Weetjes

  • Wist jij dat de S-fles beter te vullen is via de onderkant? Deze is namelijk een stuk breder dan de bovenkant en dit maakt de kans op knoeien stukken minder.
  • Wist jij dat je door de onderkant van de S-fles open te maken, het ook mogelijk is om je ingevroren borstvoeding er in ijsklontjes in te plaatsen en deze zo in de fles te laten ontdooien?
  • Wist jij dat Difrax een speciaal boekje heeft om kindjes te ondersteunen tijdens het afleren van het tutten?

Natuurlijk is elk kindje anders en bekijk je per kindje welke babyfles bij hem of haar past. Welk merk babyfles gebruiken of gebruikten jullie?