donut factory diy
Hier in huis zijn de kinderen echt dol op knutselen. Geen gebrek aan fantasie en alles komt hier voorbij. Zelf ben ik er minder fan van als het allemaal knoeit en overal sporen achterlaat. Ik was dan ook heel benieuwd hoe mijn tafel eruit zou zijn na het maken van deze geweldige donuts die we opgestuurd kregen van Totum. Of het een succes was? Lees dan verder hoe het Donuts maken met de Donut Factory ons verging. Misschien, heel misschien, geef ik nog wel iets leuks weg ook!

Donuts

Oh wacht, heb ik al gezegd dat het geen eetbare donuts zijn? Oeps, sorry, dat is helaas niet het geval. Dus goed voor de weegschaal,, het gaat natuurlijk gewoon lekker om nepperds! Deze donuts zijn van de Donut Factory zijn van gips gemaakt. Nu hoor ik je denken dat dit vast en zeker veel werk is, maar nee niets is minder waar. Dit is onwijs simpel en kan (bijna) niet mislukken, altijd een slag om de arm houden natuurlijk.

Inhoud

Het zit allemaal verpakt in een erg handig hersluitbaar koffertje met een super toffe print. In dit koffertje vind je:
– 1 gietmal
– glitterpoeder
– glaskralen
– lijm
– 7 verschillende kleuren verf
– 1 penseel
– kartonnen cadeau doosje
– 200 gr gipspoeder
– maatbeker
– gebruiksaanwijzing

Hoe ga je te werk?

Oke, lets make some donuts!

Stap 1. Pak de maatbeker erbij en meet 3 bekertjes gipspoeder af, giet dit over in een bekertje.

Stap 2. Vul het maatbekertje 2x met water, voeg dit toe in het bekertje en roer de boel door.

Stap 3. Vul de gietmal met het gipsmengsel, zorg ervoor dat je dit niet over de randjes giet.

Stap 4. Laat de gietmal een dag staan (24uur) om goed te kunnen drogen, draai de mal daarna om zodat ze loskomen.

Stap 5. Verf de donuts in de gewenste kleur.
Laat de verf natuurlijk wel even drogen voor je weer een nieuwe kleur gebruikt zodat de kleuren niet in elkaar overlopen.

Wil je glitters toevoegen? Strooi deze dan op de verf voor hij gaat drogen.

Wil je de kralen toevoegen? Gebruik hiervoor dan de lijm en laat deze 2 uurtjes drogen.

Stap 6. Pak tijdens het drogen een keer het cadeau doosje erbij en vouw deze in elkaar. Zo heb je weer wat te doen tijdens het wachten 😊

Stap 7.  Als de donuts naar wens zijn, pak ze dan lekker in in het doosje en geef ze iemand cadeau! Hier fleurt toch iedereen van op. Natuurlijk kun je ook wat meer maken en lekker wat zelf houden.

Alleen voor kinderen?

Of deze set alleen voor kinderen is? Zeker niet! Er zijn namelijk ook volwassenen die hier dolgelukkig van worden. Het is dus echt een set voor alle leeftijden, of nou ja vanaf 5 jaar zeggen ze vanuit Totum. Nu zijn er naast deze donuts nog een aantal andere versies te koop van deze factory DIY set, namelijk sieraden maken/ diamond painting/ gebakjes maken/ cupcakes maken. Allemaal erg leuk natuurlijk om uit te proberen.

Tip

Je kunt deze set ook gebruiken voor kinderfeestjes! Zorg er dan wel voor dat je de donuts van te voren in de mal gehad hebt, zodat de kinderen echt alleen hoeven te verven. Gebruik desnoods een föhn om de verf wat sneller te laten drogen. Hoe leuk is dat? Gezellig met z’n allen aan tafel en daarna dan genieten van een echte donut natuurlijk. Je kunt extra gips bijkopen, zo kun je eindeloos doorgaan met donuts maken. Ook zijn het leuke cadeautjes om te geven, de knutselsetjes van Totum. Zo ook deze van Brandweerman Sam. Je koopt de Donut  Factory hier.

Winactie

Nu mag ik iets super tofs aan 1 van jullie weggeven, namelijk dit koffertje! Rara wie had dat gedacht. Dus wil jij nu ook lekker aan de slag? Volg mij dan snel op social media en tag iemand die dit ook wel heel tof zou vinden! Hoe meer mensen je tagt, hoe meer kans je maakt natuurlijk.
Woensdag 14 april zal ik de winnaar bekend maken!