Het mooie weer is eindelijk in aankomst, nou ja, dat moet wel toch? Ik merk aan mezelf dat ik er wel aan toe ben hoor. Aangezien een tripje naar een tropisch eiland er nu even niet in zit en onze tuin er ook nog niet uitziet als een paradijs. Ben ik op zoek naar leuke ideetjes om de tropische vibes in onze tuin te brengen. En wat een geluk dat er toen iets heel leuks op mijn pad kwam.. Tropisch chillen in een hangstoel!

Tropisch chillen in een hangstoelHangmat

Mijn man wil altijd al een hangmat in de tuin. Hij had er als kind één thuis en raakte hier niet over uitgepraat toen wij ons eerste huis met tuin kochten! We kochten toen dus ook een hangmat, gewoon zo’n simpel ding maar dat was niet echt een succes. Eigenlijk hebben we nooit meer een ander model geprobeerd. Maar toch lijkt het me wel wat. Heerlijk hangen, boekje erbij en zonnetje op mijn snoet, genieten!

Voor ieder wat wils

Natuurlijk is een hangmat heerlijk om in te liggen en weg te doezelen. Maar eerlijk, ik vind het toch ergens wel iets teveel ruimte in beslag nemen in mijn tuin. Nu heb ik geen hele kleine tuin, maar met een grote trampoline die er voor de kinderen in staat en een speelhuisje, word de ruimte al snel beperkt. Nu zijn er natuurlijk wel standaards die je in elkaar kunt klappen, dus dat scheelt al wel in ruimte. Niet gebruiken is netjes aan de kant zetten en uit beeld. Of je kunt haken vastschroeven en wanneer je de hangmat niet gebruikt de mat zelf verwijderen zodat hij niet meer in beeld is. Allemaal goede oplossingen natuurlijk, maar toch was ik op zoek naar iets anders. Gelukkig kwam ik erachter dat er nog een leuke optie is!

Hangstoel

Mijn oplossing vond ik namelijk in een hangstoel! Aangezien ik Harvey in de tuin toch echt wel in de gaten wil houden lijkt mij dit de ideale oplossing. Wanneer je kiest voor een hangstoel met staander kun je deze gemakkelijk verplaatsen, dus in mijn geval lekker met de zon mee gaan. Je zou hem zelfs ook naar binnen kunnen verplaatsen mocht je hier behoefte aan hebben. Ook kun je hem in hoogte verstellen. Zo kun je dus echt veilig en tropisch chillen! Want heb je al die kleuren en verschillende stofjes al eens gezien? Je raakt er bijna verdwaald in het assortiment.

Fair Trade

Wat mij ontzettend aanspreekt bij Tropilex is dat de hangmatten niet alleen van duurzaam materiaal zijn, namelijk 65% uit polyester en voor 35% uit katoen. Dit is wel lekker zacht en dik, maar beter voor het milieu dan 100% katoen aangezien het katoen bewerkt moet worden met pesticiden voor gebruik. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzaam gefabriceerd. De hangmatten worden namelijk gemaakt door traditionele hangmatwevers, die eerlijk betaald worden. Ook word er 1% van alle verkoop gedoneerd aan non-profit milieu organisaties.

Tropisch genieten

Op dit moment is mijn tuin nog een hoopje zand, wel omringd met een schutting inmiddels, maar nog steeds alleen zand. Aangezien de levertijd van de tuintegels nog steeds onbekend is, hoop ik toch echt dat we voor de zomervakantie aan de slag kunnen met onze tuin. De tegels erin en het gras, alles in ieder geval gereed maken zodat de kindjes er kunnen spelen en wij er kunnen zitten. En wellicht met een beetje geluk kunnen we deze zomer nog tropisch chillen in een hangstoel! Om het dan echt af te maken zou dit natuurlijk het eind zijn he?