Laatst schreef ik over de limonade poeders van Sabores de Portugal. Nu mocht ik ook het water van hen testen en ik ontving een 1,5 liter fles en een grote 5 liter can. Ideaal met het warme weer de afgelopen periode, toen ging er een heleboel water doorheen hier thuis. Maar of dit nu ect is wat wij ervan verwachten? Ik neem jullie hier graag in mee en ik heb ook een leuke winactie klaarstaan! Gezond en verfrissend bronwater van Sabores de Portugal, wat is het en waarom is het zo gezond?

Agua de Monchique

De voetbalfans onder ons herkennen het logo waarschijnlijk wel, dit merk is namelijk hoofdsponsor van de Portugese club Benfica. Eén van de CEO’s is van mening dat dit water bijdraagt aan het welzijn van de spelers.
Agua de Monchique is bronwater afkomstig van de bronnen in Caldas de Monchique. Een prachtige omgeving om te zien vanaf de plaatjes, met kabbelende beekjes en het natuur water, dat kun je dus drinken. Maar wat maakt het zo speciaal?

Gezond en verfrissend bronwater van Sabores de Portugal

pH waarde

Neutraal water heeft een pH waarde van 7. Is die waarde lager dan noemen we het water zuur, ligt deze hoger dan noemen we het basisch of alkalisch (niet zuur). Drinkwater heeft een pH waarde tussen de 7 en 9.5. Met zijn 9,5 zit het bronwater van Agua de Monchique dus ver aan de top. Dit bronwater is rijk aan calcium, silica, kalium, magnesium en bicarbonaat. Er zijn mensen die beweren dat dit alkalisch water heel gezond voor je is. Wat hier precies wel en niet van waar is, is nooit goed onderzocht.

Fles water

Dat je niet in alle landen water uit de kraan kan drinken dat weet iedereen nu wel. Maar dat het water in smaak verschilt is wat minder bekend. Maar ook water uit de kraan verschilt in Nederland door het hele land. Bij mijn zus in het Noorden vind ik het water namelijk heel anders smaken dan bij ons in Zeeland. Dit heeft natuurlijk te maken met de hoeveelheid kalk die in het water aanwezig is. Soms kiezen mensen er bewust voor om het water uit de kraan dus niet te drinken en een keuze te maken voor flessen water, zoals deze flessen.

Gezond

Maar waarom is dit water dan zo gezond? Alkalisch water helpt de zuurgraad van het lichaam in balans te brengen en te houden. Van nature neigt de zuurgraad van het lichaam naar verzuring vanwege onze onjuiste voedingsgewoontes en de vervuilde lucht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan frisdranken die hebben vaak een hele lage pH waarde, zo zit cola op 2,5 pH. Alkalisch water brengt de zuurtegraad dan weer een stuk omhoog en dit zou beter voor je zijn. Ik moet zeggen dat ik hier niet op getest heb bij mezelf.

De smaaktest

Ik had voor deze review nog niet eerder gehoord over alkalisch water en ik was daarom ook heel benieuwd naar de smaak. Mijn verwachting was dat de structuur van het water dikker zou zijn of dat het heel apart zou smaken, maar dit is natuurlijk helemaal niet zo. Het is gewoon water zoals je dat kent, alleen dan met net een ander smaakje eraan. Ik vind het wat lichter en frisser smaken, iets zoeter. Zeker niet vies en echt wel aan te raden. Zeker in combinatie met de poeder limonades natuurlijk!

 

Milieuvriendelijker

Leuk feitje, tot 2020 bestonden al hun flessen uit nog maar 30% recyclebaar materiaal, sinds dit jaar is dit 100% geworden!! Super goed dus, zeker een pluspunt.

Winactie

Van Sabores de Portugal mag ik een pakketje verloten onder mijn volgers met daarin 2 flessen van 1,5 liter bronwater en 2 zakjes poederlimonade naar keuze. Hoe leuk is dat?

Wil jij dit winnen, reageer dan op social media onder het oorspronkelijk bericht en laat weten welke smaken limonade jij uit zou willen proberen !